(continuare)
Reluam din Evenimentul zilei fragmente din prima marturisire facuta de Viorel Hrebenciuc in fata magistratilor care au emis mandatul de arestare in dosarul cererii de restituire a padurii printului Gheorghe Sturdza-Paltin.

Legalizarea lobby-ului

Hrebenciuc a dat explicatii despre discutiile cu senatorul Dan Sova (PSD), in care ii spunea: Boss, asta este un articol doborator.
- Pe 17 octombrie, la 12.15 m-am intalnit cu Sova la Hotel Radisson in Bucuresti, initiativa intalnirii si a locatiei ii apartine, unde a avut loc discutia care se afla la dosar, in legatura cu care doresc sa fac urmatoarele precizari. Cu un an in urma, in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, in prezenta liderilor grupurilor parlamentare am ridicat urmatoarea problema: trebuia sa urgentam Legea Lobby- ului. Trebuie sa recunosc ca eram si sub influenta unui seminar la care am participat la Ambasada SUA si am ridicat aceasta problema, prin comparatie cu articolul 13 din Legea 78/2000, (fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid... care foloseste influenta sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani - n.r.), eu afirmand atunci, ca in conformitate cu acest articol pentru orice telefon pe care il dam ca deputati putem fi arestati.
- Legea Lobby-ului in diferite variante este si azi in discutie, nu s-a dat inca, dar este clar, in opinia mea, am si explicat-o in discutia cu Sova, si anume ca trebuie sa cream un cadru foarte clar in care sa se poata misca deputatii si senatorii, pentru ca, pe de o parte, suntem alesi uninominal in colegiile noastre, lumea asteapta de la noi rezolvarea unor multitudini de probleme din domenii diverse, iar interventiile pe care le facem ca parlamentari sunt supuse tot timpul interpretarii.