Click.ro informeaza: Actorul Val Kilmer, de 55 de ani, a fost recent internat de urgenta in spital dupa ce gatul a inceput sa-i sangereze. Starul refuza orice tratament medical fiindca asa cere secta.
Val Kilmer a ajuns pe masa de operatie luni noapte, 2 februarie, la Centrul Medical UCLA din Santa Monica, fiindca nu mai putea sa respire din cauza tumorii.
- Este vorba de un cancer invaziv si a trebuit sa facem o taietura in gat ca sa poata respira, a spus un medic pentru TMZ.
Val stie de tumoare din vara. Ii este greu sa vorbeasca si gatul i s-a inflamat. Isi pune esarfe ca sa-l mascheze, au spus membrii familiei starului. Au incercat sa-l faca sa se trateze la medici, insa nu vrea in ruptul capului, fiindca este membrul sectei religioase Christian Science, care nu accepta decat sa lupti cu boala prin rugaciuni.
Membrii cultului Christian Science sustin ca bolile sunt de fapt niste iluzii ce pot fi corectate prin rugaciune. Cunoscut mai ales pentru rolurile din filmele Batman Forever si The Doors, Val Kilmer, care are o avere de 25 de milioane de dolari, a recunoscut ca a fost internat in spital, din cauza unei complicatii.
Insa a dezmintit categoric ca ar suferi de cancer. Starul a fost casatorit cu actrita Joanne Whalley (50 de ani), intre 1988 si 1996, si are doi copii, Mercedes (23 de ani) si Jack (19 ani). Secta din care face parte se defineste drept o religie practica bazata pe invataturile lui Iisus Christos din Noul Testament.
Simpatizantii sai isi sustin convingerile prin vindecarile pe care le-au obtinut cu ajutorul rugaciunilor si resping categoric tratamentele medicale conventionale.
Secta Christian Science a fost infiintata in 1879 de americanca Mary Baker Eddy, care sustinea ca a redescoperit, in 1866, legile aplicate de Iisus Hristos in vindecarea bolnavilor. Ea a descris cultul drept o revenire la crestinismul primar si la secretele acestuia in privinta vindecarii. Aderentii sai cred ca realitatea este pur spirituala si lumea materiala e o iluzie.
In prezent, cultul are 1.800 de lacasuri in 82 de tari si 500.000 de practicanti in lume, dintre care 100.000 in SUA. Nu are nimic in comun cu Biserica Scientologica.