Gandul : Eternul si fascinantul Basescu (Autor : Cristian Tudor Popescu)
Omul acesta are ceva fascinant. Ceva ce nu-l va parasi pana la sfarsitul vietii sale: credinta profunda ca poate prosti oamenii in fata.
Partea inferioara a machetei
Zice dl Basescu:
- Sper ca Elena Udrea sa poata dovedi ca e cinstita.
Apoi:
- Fratelui meu i s-a facut o inscenare.
Dar tot dl Basescu clameaza:
- Nu voi lasa sa-mi fie distruse mandatele.
Pai, daca speranta d-lui Basescu ca Vidra sa se dovedeasca cinstita se implineste, asta loveste naprasnic tocmai in mandatele sale. Vidra spune ca seful SRI, cel numit si promovat de Traian Basescu, comanda magistratilor s-o termine. Spune ca nu s-a mai vazut pe planeta sa se emita impotriva unui politician 3 cereri de arestare in 2 ore, sau cam asa ceva. Ca nu s-a mai vazut pe planeta ca Parlamentul sa se adune duminica, in sedinta extraordinara, ca sa-i salte ei imunitatea. Deci, SRI, DNA si Parlamentul Romaniei s-au innodat intr-o conspiratie antiVidra. Si asta se petrece in statul de drept pentru care s-a luptat T. Basescu.
Daca fratelui Mircea i s-a facut o inscenare si n-au vazut, n-au vrut sa vada asta sau chiar ei, procurorii si judecatorii, au pus-o la cale, trimitandu-l nevinovat in arest, atunci, din nou mandatele fostului presedinte sunt puse sub semnul intrebarii.
Activitatea pentru intarirea Justitiei a d-lui Basescu este atacata de persoane din anturajul sau cel mai apropiat. Televiziunile pe care le acuza, in lipsa de adversar, folosesc iesirile d-nei Vidra pentru a pune la indoiala independenta Justitiei si consistenta statului de drept, convenindu-le sa-si apere astfel falitii aflati prin puscarii. Fostul sot Cocos, situat in centrul unui vartej de zeci, sute de milioane de euro zburand peste Romania in pungi de plastic, este tovarasul de sprit al d-lui Basescu de la Predeal. Serparia de coruptie a retrocedarilor, avand-o ca vedeta pe amica de suflet a Vidrei, Alina Bica, este o afacere condusa din PDL.
Cat despre fratele sau, afundat in zonele cele mai mocirloase ale mafiei tiganesti, ce sa mai vorbim.
Si inca o mostra remarcabila de prostire in fata de la dl presedinte: confirma ca Vidra i-a spus ca gen. Coldea i-a ordonat lui Cocos sa-i dea 500.000 de euro lui Ghita, dar spune ca el nu avea mijloace de verificare a SRI. Fabulos! Carevasazica, presedintele intra in posesia unei sesizari care, daca s-ar dovedi adevarata, ar insemna o situatie de extrema gravitate privind siguranta nationala si o tine pentru el, ca n-are mijloace. Adica, nu putea dl Basescu sa sesizeze la randul sau comisia parlamentara de control al SRI, cerand o ancheta?
Pe langa aceste agresiuni la adresa bunului simt si minimei ratiuni, dl Basescu a folosit masuta de la PMP ca sa traseze sarcini tuturor in legatura cu tot, ca si cum ar mai fi presmierul de altadata. In semn de respect si recunostinta, cred ca PMP ar trebui, pentru cand mai vine pe acolo sa dea povete, sa-i tamplareasca un pupitru aidoma celui de la Cotroceni si sa-i puna cele 6 steaguri in spate.