AMOSNEWS: Hollande si Merkel vor vizita Kremlinul pentru a discuta incheierea razboiului civil din Ucraina
Presedintele Frantei si cancelarul german vor intreprinde o vizita la Moscova, in cursul zilei de vineri, dupa o calatorie la Kiev, pentru a cauta o solutie pasnica pentru violentele din Ucraina, a anuntat biroul presedintelui Putin.
- Pot confirma ca vineri, Putin, Merkel si Hollande vor purta negocieri. Liderii celor trei state vor discuta, cautand moduri de a contribui la incheierea cat mai rapida a razboiului civil din sudestul Ucrainei, care a escaladat in ultimele zile, soldandu-se cu multe victime, a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui rus.
Francois Hollande si Angela Merkel se intalnesc, joi, cu presedintele Ucrainei Petro Poroshenko, la Kiev, si cu Vladimir Putin vineri, la Moscova.
- Impreuna cu Angela Merkel, am decis aceasta noua initiativa, a declarat Hollande in cadrul unei conferinte de presa.
- Vineri, vom discuta initiativa cu presedintele rus, la Moscova, deoarece timpul ne preseaza, a adaugat liderul francez.
- Tinand cont de escaladarea violentelor din ultimele zile, cancelarul (Merkel - n.r.) si presedintele Hollande isi intensifica eforturile, incepute cu mai multe luni in urma, in vederea gasirii unei solutii pasnice pentru conflictul din estul Ucrainei, a anuntat Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al Angelei Merkel.
Conform presedintelui Hollande, initiativa comuna franco-germana urmareste gasirea unei solutii acceptabile pentru toata lumea.
Liderul de la Paris a mai declarat ca tara sa nu sustine aderarea Ucrainei la NATO.