sportcalarasean.ro: Rasturnare de situatie. Steluta a fost arestata!
Aventura prin care au trecut in perioada Sarbatorilor de Iarna calaraseanca Steluta Ivanciu si bacauanul Codrin Adrian Stan intrece orice imaginatie si poate fi subiectul unui film ce ar ajunge sa castige fara prea mari emotii cele mai importante premii cinematografice.
www.sportcalarasean.ro a scris despre rapirea elevei Liceului Economic din Calarasi, astfel ca vestea s-a raspandit foarte rapid in mediul virtual. Vinovati sunt sutele de calaraseni care citesc zi de zi site-ul. Acestia au avut grija ca tot mai multa lume sa afle ca o tanara de langa ei a disparut de acasa si au contribuit la desfasurarea ulterioara a evenimentelor. Nu e subiect de sport, asa e, dar daca poti faci un bine este pacat sa refuzi.
In cele din urma, Steluta Ivanciu a ajuns impreuna cu iubitul sau in Germania, acolo unde acesta locuieste impreuna cu mama sa. Familia fetei care a disparut de la Calarasi in data de 22 decembrie s-a mai linistit, si-a declarat acceptul pentru ca cei doi amorezati sa-si continue relatia, numai ca autoritatile statului au fost de nestavilit si aseara Politia din Germania a batut la usa apartamentului in care tanara in varsta de 16 ani se afla impreuna cu Codrin Adrian Stan si mama acestuia.
Au urmat clipe de cosmar, povestite chiar de catre soacra mare.
S-a intamplat o catastrofa. Steluta a incercat sa se omoare in momentul in care Politia a venit la noi la usa. Mi-a rupt inima cand a implorat ajutorul. A vrut sa se omoare, si-a bagat un pix in gat. Baiatul meu nu a fost lasat sa urce cu ea in duba Politiei si a facut accident. A intrat cu masina in gardul Politiei. Steluta a fost dusa la o puscarie pentru femei. Totul numai din cauza tatalui ei, care nu doreste sa-si retraga plangerea pe care a facut-o la Politia din Calarasi. Politistii de aici ne-au spus ca daca se intampla acest lucru, fata va merge acasa in Romania. Era frumos ca de Sarbatori Steluta sa stea intr-o familie, nu intr-o puscarie. Nu se poate acomoda acolo, nu cunoaste limba si obiceiurile. Toti am fost tineri, toti am fost indragostiti, dar nimeni nu ne-a luat dreptul de a sta langa cei pe care ii iubim, a declarat Dora, mama lui Codrin Adrian Stan.
Din povestea celor doi tineri se poate scrie si o carte. Titlul il da chiar soacra mare: Cand orgoliul distruge o iubire inocenta. Steluta Ivanciu a fost vizitata astazi la inchisoare de catre Codrin Adrian Stanciu si mama acestuia, dupa care ar fi fost mutata intr-un centru destinat minorilor. Fata va fi escortata in Romania, nu va plati nici o amenda ea sau familia sa de la Calarasi. Fiul meu este distrus. Sefa de la inchisoare a inceput sa planga atunci cand Steluta a lesinat. Am incercat sa vorbesc cu tatal ei, dar nu se poate discuta civilizat cu el. Credeti-ma ca noi traim un cosmar, dar cel mai greu este pentru fata. Inima mi s-a rupt in mii de bucati. Am reusit sa o mutam intr-un centru de minori, unde este mult mai bine tratata si supravegheata. Acum este incuiata singura intr-o camera. Am stat 15 minute cu ea, i-am dus haine de schimb si mancare, a marturisit mama celui de care adolescenta din Calarasi este indragostita.
Marian Ivanciu, tatal Stelutei, este de neinduplecat si doreste ca fata sa se intoarca in Romania. Nu cred ca a vrut sa se omoare. Fata mea nu mi-a zis niciodata asa ceva. Mi-a cerut sa-i incarc telefonul eu ca sa putem vorbi, lucru cu care eu nu am fost de acord. Mama baiatului trebuie sa inteleaga ca Steluta se va intoarce acasa. Daca ei vor sa-si continue relatia mai departe, noi nu vom avea nimic impotriva, dar mai intai trebuie sa-si termine liceul. Noi ii asteptam pe baiat si pe mama lui la Calarasi. Asa e traditia la noi. Cand vrei sa iei o fata, te duci la ea acasa si cer mana parintilor, a declarat socrul mic.
Ce se va intampla maine? Totul este imprevizibil, insa baiatul si cu mama sa au luat un legatura cu un avocat care le-ar fi promis ca incearca sa o scoata pe Steluta Ivanciu din centrul pentru minori si sa o plaseze in arest la domiciliu la locuinta lui Codrin Adrian Stan din Illingen. Ea este hotarata sa ramana aici. Maine va fi audiata. Totul depinde de ceea ce ea va declara. Noi n-o vom parasi niciodata. Arest la domiciliu inseamna ca nu are voie sa paraseasca localitatea in care noi ne aflam. Acum nu este majora, dar are dreptul sa decida ce face cu viata ei, iar ea a decis ca va ramane aici, cu noi. Am vorbit cu Politia si cu avocatul. Avem cateva mesaje pe care ea i le-a dat baiatului meu in care spune ca tatal sau o batea. Va fi decazut din drepturi pentru ca in Germania este interzis sa bati un copil. Noi suntem optimisti. Maine avem programare si la un examen ginecologic. Daca se doveste ca Steluta este insarcinata, atunci se trece la protectia neonatului si fiul meu, ca tata, poate decide unde va ramana mama copilului sau, afirma Dora, mama lui Codrin Adrian Stan.