Gheorghe Florescu, cel care detine firma Delicatese Florescu, participa la targul de Craciun de la Sala Dalles cu mai multe sortimente de cafea si dulciuri nemaipomenite.
"Pentru mine, ziua de 21 decembrie a fost foarte importanta, deoarece am intrat deja la ora 12.00 in era bunului samaritean si cred ca, in sfarsit, romanii pot sa rasufle usurati pentru ca a aparut soarele si pe strada lor, ceea ce e prevestitor de mari sperante.
Cu cateva zile in urma am perfectat intelegerea cu domnul Iulian Cretu, fostul viceprimar al Capitalei, cu privire la amenajarea unei cafenele-ceainarei in cadrul Complexului Cultural European in Drumul Taberei nr. 4. Nu voi urmari interese pecuniare, ci doar sa fiu de folos concitadinilor mei si mai ales celor din Drumul Taberei, care au fost privati de un cafegiu cu experienta. In curand, in aceasta locatie, locuitorii cartierului Drumul Taberei si nu numai vor gasi ce nu gasesc nicaieri in lume: primele zece cafele ale lumii ce apartin firmei Delicatese Florescu. Ca urmare a unui interviu pe care l-am dat intr-o revista germana, foarte multi iubitori ai ei au venit in Templul Cafelei Avedis, in care au constatat adevarul exprimat de mine in acel interviu. Cu doua zile in urma, m-a vizitat un tanar german din Munchen, proprietarul unei cafenele, care si-a exprimat punctul de vedere ca in Germania nu exista asa ceva. Am convingerea ca intre mine si acest tanar se va stabili o relatie pentru infiintarea unei cafenele de traditie armeneasca la Munchen. Sper ca din punct de vedere politic Romania sa-si gaseasca linistea si drumul cel bun. Cred ca cel mai bun tandem al conducerii tarii nu pot fi decat presedintele tarii si prim-ministrul Mugur Isarescu. Desi multi considera ca domnul Isarescu inca se gandeste daca sa va implica sau nu, eu insa sper. Anul viitor va fi un an al asezarii, al linistirii apelor politice si intrarea lor pe fagasul asteptat de intregul popor. Cred ca PNL-ul duce astazi tot greul si ceea ce va avea de demonstrat a si demonstrat. Politicianul ideal nu poate fi decat liberal, desi sufletul meu n-a parasit niciodata democratia crestina condusa de PNT, partid care a suferit cele mai grave agresiuni din partea tuturor. Si cred ca pana la urma acest partid va reveni in locul care i se cuvine. Desi sunt un om fara avere, ar trebui sa fiu de stanga, dar se pare ca cei mai bogati oameni din Romania se afla in partea stanga a esicherului politic, desi nu cred ca am ce cauta in randul lor. Cred in munca si in daruire totala fata de semeni. Desi am implinit deja 70 de ani, sper sa fiu util in continuare semenilor mei. Ca si Martin Luther King odinioara, am si un vis pe care imi doresc sa-l realizez: sa deschid o cafenea traditionala armeneasca in plin centrul Bucurestiului", ne-a spus Gheorghe Florescu, in exclusivitate pentru www.estiri.ro.