Infobrasov.net : Mostenirea lui Traian Basescu, in zece puncte! Sa nu o uitam niciodata!

1. Societatea romaneasca, divizata intre diverse segmente sociale,si dezlegarea "monstrilor" dezbinarii etnice!

2. Imunitatea absoluta pentru presedintele Romaniei, castigata prin hotararea ilegala a unui procuror aservit (Daniel Morar), rasplatit cu postul de judecator la Curtea Constitutionala!

3. Transformarea Constitutiei, prin numeroase interpretari eronate, in jucaria otravita a presedintelui! Promovarea discretionara a unor favoriti si mai ales a unor favorite, de o incompetenta si moralitate rasunatoare!

4. Bagatelizarea reflexelor democratice prin disiparea mandatului interceptarilor. Analiza rapoartelor SRI din perioada 2007 - 2012 releva ca mandatele de interceptare puse in aplicare de SRI s-au triplat in sase ani, de la putin peste 10.000 de acte autorizate in 2007 la peste 40.000 in 2013! Ciudat, in medie peste 10% din mandate a beneficiat direct Serviciul Roman de Informatii.

5. Din bugetele SRI, STS, SPP si SIE rezulta ca sunt salarizati aproape 15.000 de agenti. Asta inseamna un agent secret la fiecare 1.250 de romani.

6. De neinteles, SRI a ajuns sa aiba de patru ori mai multi angajati decat are Serviciul intern de informatii al Germaniei. Este vorba de cresterea pericolelor reale in siguranta statului, de exces de zel, sau nestapanirea problemelor?

7. Raport UE : Sub cei 10 ani de regim autoritar Basescu, Romania a ajuns cea mai corupta tara europeana, cu miliardari de carton si baroni, dar si oamenii cei mai saraci si neinstruiti. In 10 ani Romania a ajuns clar, a doua cea mai saraca tara din Uniunea Europeana. Rata de saracie este de 41,7 la suta. Inintea Romaniei este doar Bulgaria, cu o rata de 49,3 la suta.

8. Datoria externa a Romaniei sub regimul Basescu a crescut in ultimii 10 ani cu 80 de miliarde de euro, de la 21 la 101 miliarde euro. Nu s-a explicat nici Parlamentului unde s-a "topit" imprumutul urias de 20 miliarde de euro.

9. Aproape 40% dintre elevii romani au dificultati sa citeasca si sa inteleaga un text, potrivit studiului PISA (Program for International Student Assessment) 2012.
In ultimii 6 ani, 15.000 de doctori au parasit Romania. Din 3.500 de absolventi ai facultatilor de medicina, circa 3.000 pleaca anual in strainatate!

10. Potrivit datelor Organizatiei Europene pentru Cooperare si Dezvoltare, romanii au cea mai scazuta speranta de viata dintre toti locuitorii Uniunii Europene.
Romanii traiesc, in medie, 72,7 ani, cu aproape 5 ani mai putin decat restul cetatenilor UE (evolutia numarului de pensionari: de la 6,23 milioane in 2004, la 5,69 miloane in 2009 si 5,35 milioane in prezent). In mandatul lui Traian Basescu, Romania a fost condamnata la CEDO chiar si pentru incalcarea dreptului la viata al cetatenilor sai! Altfel spus, daca vrei sa distrugi nu numai o tara, ci o natiune, in primul rand o lovesti in sanatate si in educatie.