voceatransilvaniei.ro : A MURIT la fel de tragic ca si parintii ei! Carol Erdos: Gabriela Dorgai a fost un suflet chinuit si traumatizat
Actrita gasita moarta luni in plin centrul municipiului Satu Mare a avut o viata si o moarte tragica. Povestea sfasietoare a Gabrielei Dorgai pare o piesa de teatru pe care fara sa vrea actrita a jucat-o.
Problemele Gabrielei Dorgai par a izvori din drama pe care a trait-o cand si-a gasit mai intai tatal, apoi mama sinucisi. Apoi, in urma divortului a pierdut custodia fetei, in favoarea fostului sot. Ani de zile a pierdut legatura cu fiica sa, dar in ultimii ani a reluat relatia cu ea, fiind foarte apropiate, reusind sa o determine sa faca cursuri de actorie la Scoala de Arte din Satu Mare.
Gabriela Dorgai era o singuratica si comunica foarte putin cu colegii - afirma actorul Carol Erdos, profund marcat de moartea cumplita care a indoliat Teatrul de Nord.
Carol Erdos povesteste: Gabriela a fost traumatizata din copilarie. Pe tatal ei, care s-a spanzurat cand Gabriela avea cam 10 ani, l-a gasit chiar ea. Cativa ani mai tarziu, s-a sinucis si mama ei. Aproximativ din anul 1993, Gabriela a inceput sa aiba probleme grave de sanatate, de ordin psihic, despre care am aflat si noi, colegii, iar depresia suferita ceva mai tarziu s-a suprapus peste afectiunea initiala. Cu toate acestea, luand tratamentul recomandat de medic, Gabriela a muncit in teatru, retinea foarte repede si bine textele, si asculta orice recomandare regizorala. Pe scena n-au existat probleme cu ea, ca profesionist, motiv pentru care a si fost mentinuta in teatru. Ea chiar a jucat in spectacole in ultima perioada, a facut multe roluri in spectacolele pentru copii. Dar n-a fost niciodata comunicativa, si obisnuia sa spuna ca eu sunt singurul care o intelege si cu care poate vorbi. Chiar m-a rugat sa am grija si s-o indrum profesional pe fiica ei, cand Bianca a inceput cursurile de teatru la Scoala de Arte. Iar Bianca a iubit-o enorm. E cumplit ca a farsit in felul acesta, de parca nu era destul ca a fost un suflet chinuit - a declarat Carol Erdos pentru Vocea Transilvaniei.
Gabriela Dorgai, o actrita, in varsta de 43 de ani a Teatrului de Nord din Satu Mare a fost gasita moarta, luni, pe malul Somesului, in zona podului Decebal, existand suspiciunea ca inainte de-a fi omorata ar fi fost si victima unui viol. Ultima oara a fost vazuta in viata a fost duminica seara, cand a asistat la premiera spectacolului Inima de caine.
Gabriela Dorgai s-a nascut in anul 1971, iar in anul 1990 a devenit actrita a Teatrului de Nord. Primul rol al stagiunii 1990-1991 l-a avut in spectacolul Enigma farfuriei zburatoare, de Romerto Milani, in regia lui Ioan Tifor. Gabriela Dorgai era divortata si in ultima perioada a fost puternic afectata de faptul ca in urma divortului, custodia fiicei in varsta de 17 ani, a fost atribuita exclusiv tatalui.