Stocarea celulelor stem recoltate din sangele si tesutul cordonului ombilical al nou-nascutului este o procedura din ce in ce mai utilizata. Aceasta oportunitate nu este valoroasa numai pentru copil insusi, dar creste si posibilitatea de a trata un membru al familiei care ar avea nevoie de un transplant de celule stem si nu le poate utiliza pe ale sale.
Pachetele de servicii CryoSave includ tehnologie si metode unice de transport, procesare si stocare, care ne permit sa oferim produse de calitate celor 268.000 de familii care ne-au ales.
Noul Kit de recoltare NATALITY a imbunatatit substantial trusele de recoltare, in acord cu cerintele internationale FACT - cea mai prestigioasa autorizatie europeana in domeniul celulelor stem si AABB - autorizatia specifica pentru USA. Probele de celule stem pot fi utilizate de clinici cu renume in tratamente specifice, cu conditia ca aceste probe sa dovedeasca prin autorizatiile bancilor ca au folosit tehnologie, substante si proceduri acceptate si dovedite stiintific. Desi sunt multe banci de celule stem in Europa, putine dintre ele se pot lauda cu acreditari specializate, cum sunt AABB, FACT sau GMP.
Chiar si kitul de recoltare si transport contine un sistem steril de clasa II cu marcaj CE. Pastrarea temperaturii constante si optime a probelor pe timpul transportului, pot face diferenta intre o proba stocata cu succes sau nu. Kitul NATALITY a fost conceput in mod exclusiv pentru CryoSave, avand calitatea de a pastra probele recoltate din cordonul ombilical in maxima siguranta, avand un sistem unic de autoracire.
Frederic Amar, Presedintele CryoSave, a comentat:
CryoSave, principala unitate internationala de procesare si criogenare de celule stem si cea mai mare banca de celule stem de din Europa continua sa isi sporeasca acoperirea fortei de reprezentare in toata lumea. Lansarea unui inovator si imbunatatit Kit de recoltare si transport al probelor in Romania consolideaza comunicarea directa cu clientii finali. Exista deja multe boli care pot fi tratate prin utilizarea celulelor stem, iar numarul tratamentelor se afla in crestere. CryoSave a stocat probe criogenate din peste 70 de tari de pe 6 continente, detinand facilitati ultra-moderne de procesare si depozitare in Belgia, Elvetia, Germania, Dubai, Africa de Sud si Portugalia.
The Cell Factory, divizia de C&D a grupului, isi concentreaza atentia pe o parte importanta din activitatile sale de medicina regenerativa in cercetarea oportunitatilor de testare clinica pentru tratarea paraliziei cerebrale si a altor tulburari neurologice. Dezvoltarea unor tehnologii noi pentru bio-producerea celulelor stem din sangele cordonului ombilical si din tesutul acestuia va juca un rol esential in viitoarele abordari terapeutice.