webPR: Marsul pentru Basarabia
"Solidaritate cu Basarabia" este mesajul pe care il vor transmite participantii la o ampla manifestatie, care va avea loc in Bucuresti, duminica, de la ora 14:00. Bucurestenii se vor intalni pe Soseaua Kiseleff, de unde vor porni in mars pentru a cere Unirea cu Republica Moldova, vazuta de organizatori ca singura solutie pentru cetatenii de peste Prut in actualul context geopolitic.
Participantii vor fi vopsiti pe obraz si vor primi bratari si drapele in culorile comune celor doua state: tricolorul albastru-galben-rosu. La finalul manifestatiei va fi emis un apel catre candidatii la alegerile din luna noiembrie in care se cer actiuni grabnice pentru Unire si compatibilizarea sistemelor administrative.
"Suntem martorii unei agresiuni nedisimulate a Rusiei in spatiul ex-sovietic. Singura sansa a Basarabiei de a evita soarta Ucrainei este unirea cu Romania. Cerem factorilor decizionali din ambele state accelerarea proceselor de integrare a Republicii Moldova in Romani", a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Actiunea 2012, organizatoarea manifestatiei.
Este a treia editie a Marsului pentru Basarabia din octombrie. In anii trecuti, mii de unionisti au manifestat pe strazile Bucurestiului. Anul acesta, in luna noiembrie, atat in Romania cat si in Republica Moldova au loc alegeri generale.