JURNALUL NATIONAL: Sinaia devine centrul elegantei si bunului gust (Autoare: Dana Andronie)
Din 26 septembrie, orasul va fi epicentrul distractiei in aer liber!
Anul acesta, la aniversarea de 20 de ani, Sinaia devine orasul faptelor bune, centrul elegantei si bunului gust, a muzicii de calitate si a spectacolelor in aer liber. Timp de trei zile (26-28 septembrie), centrul statiunii se va transforma intr-un loc plin de voie buna si initiative pozitive. Ca in fiecare an, circulatia masinilor va fi oprita, iar bulevardele centrale vor fi dedicate pietonilor si biciclistilor.
Vor exista 8 zone cu tematici diferite, doua scene (una mare, in Parcul Dimitrie Ghica si alta destinata copiilor, in centrul orasului), jocuri cu foc, acrobatii, ateliere de creatie, expozanti din toata tara, concerte, animatie stradala cu actori, clovni, marionete uriase, personaje de epoca si statui vivante, recitaluri de muzica clasica in aer liber, spectacole de artificii si un mega-show cu lasere.
Iata si VOCILE festivalului: Taxi, Vunk, Antonia, (Com)Pact si DJ din Londra si Amsterdam.
Pentru prima data in istoria festivalului se va crea un spatiu al democratiei si drepturilor omului, o Piata a Societatii Civile, o zona dedicata celor mai reprezentative 20 de organizatii non-guvernamentale din tara. Acestea vor avea standuri de informare si promovare a cauzelor pe care le sustin, precum si activitati de antrenare a publicului.
"Sinaia de bonton, Sinaia faptelor bune nu se refera doar la eleganta si bun-gust. Ci si la rolul acestui oras, rol istoric daca vreti, de a da un ton pozitiv, de a marca inceputul unui traseu mai bun, mai responsabil. Ne dorim ca, in aceste trei zile de festival, sa ne amintim si sa sarbatorim lucrurile bune, aspectele pozitive, initiativele valoroase, care vor schimba Romania definitiv, in bine", spune Vlad Oprea, primarul orasului.