AGERPRES: Guvernul a aprobat o hotarare privind trecerea unei parti din Palatul Parlamentului in administrarea Ministerului Justitiei
Guvernul a aprobat transmiterea a unei parti din Palatul Parlamentului din administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) in cea a Ministerului Justitiei, potrivit unei hotarari a Executivului publicata marti in Monitorul Oficial.
Este vorba despre o suprafata de 13.425 de metri patrati din corpul B3 al Palatului Parlamentului. "Predarea-preluarea partii din imobil se va face pe baza de proces verbal (..) in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari", se arata in actul normativ publicat in Monitorul Oficial.
Potrivit hotararii Guvernului, "Camera Deputatilor va asigura Ministerului Justitiei, corespunzator cotei de imobil aflate in administrarea acestuia utilitatile necesare functionarii corespunzatoare"
In octombrie anul trecut Biroul Permanent al Senatului a aprobat solicitarea primita din partea Inaltei Curti de Casatie și Justitie de a-și muta sediul in incinta Palatului Parlamentului, in spatiul unde a functionat Serviciul de Protectie si Paza (SPP).
Vicepresedintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, a explicat, la vremea respectiva, ca aceasta mutare este posibila in urma faptului ca SPP are un sediu nou in care urmeaza sa isi desfasoare activitatea. "Dupa ce SPP-ul a functionat pentru o perioada indelungata de timp intr-o aripa din Palatul Parlamentului, prin faptul ca au primit sediu, urmeaza sa plece de aici. Exista o solicitare din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca acest spatiu sa-i fie alocat pentru a-si organiza sediul institutiei aici. S-a inaintat de catre Secretariatul General al Guvernului o solicitare in acest sens si Biroul permanent a luat act si cu aceasta solicitare. Deci se va muta in locul SPP-ului. Aceasta cladire nu este a Senatului, ci doar in administrarea Senatului. E un lucru de salutat pentru ca se stie ca ICCJ dispunea de un sediu impropriu", a explicat Dumitrescu.
Senatorul PSD nu a putut sa ofere o estimare a datei la care Inalta Curte de Casatie si Justitie urma sa-si mute sediul in Palatul Parlamentului. "E vorba de timp. Abia pleaca SPP-ul. Se preia, se amenajeaza. Dupa ce va exista o hotarare de Guvern, un act normativ, dupa aceea vom putea ști mai multe", a mai afirmat atunci vicepresedintele Senatului.