REALITATEA.NET: CORINA CRETU, confirmata de Juncker pentru PORTOFOLIUL POLITICII REGIONALE
Europarlamentarul PSD Corina Cretu a fost confirmata de presedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, drept propunerea Romaniei pentru functia de Comisar European, in detrimentul actualului comisar pentru Agricultura, Dacian Ciolos.
Informatia a fost confirmata pentru Gandul de surse de la Bruxelles, potrivit carora Cretu ar urma sa primeasca Politica Regionala, un portofoliu foarte important, pentru care Cretu nu are insa experienta.
Dacian Ciolos, comisarul roman care a gestionat portofoliul european cu cel mai mare buget, respectiv Agricultura, a iesit din carti pentru viitorul executiv european. Corina Cretu, al doilea nume din scrisoarea transmisa la Bruxelles de premierul Victor Ponta, ar fi fost confirmata de noul presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au declarat pentru gandul surse de la Bruxelles.

RAZBOI PONTA-BASESCU pe tema nominalizarii comisarului european

Potrivit acestor surse, Cretu, actualmente europarlamentar PSD si vicepresedinte al grupului Socialistilor din Parlamentul European, ar urma sa primeasca portofoliul Politicii Regionale. Pe scurt, Cretu va gestiona politica de coeziune si fondurile europene.
Premierul Victor Ponta l-a informat in data de 30 iulie pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, despre cele doua propuneri ale Guvernului pentru comisar european, informarea continand inclusiv numele celor propusi, respectiv Dacian Ciolos si Corina Cretu, informeaza MEDIAFAX.
DACIAN CIOLOS si CORINA CRETU, propusi oficial pentru postul de COMISAR EUROPEAN
Ponta i-a transmis lui Zgonea, in calitatea sa de presedinte al Camerei Deputatilor, in data de 30 iulie, pentru informare, scrisoarea pe care i-a adresat-o presedintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, referitoare la propunerile Guvernului privind viitorul comisar european din partea Romaniei.
"Doresc sa va informez ca, imediat ce voi primi raspuns oficial din partea presedintelui ales al CE asupra deciziei luate, Guvernul va demara procedurile pentru audierea persoanei nominalizate, in conformitate cu Legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene", i-a scris Ponta lui Zgonea.