SZOBI CSEH a murit la varsta de 71 de ani. Era un optimist incurabil si spera sa invinga cat mai repede boala. "Buza de iepure" suferea de cancer osos, iar ultimii ani din viata au fost pentru el un adevărat chin, scrie click.ro. SZOBI CSEH.
Se deplasa cu greu, iar gandul ca a ajuns in carje il demoraliza complet dar, cu toate acestea, avea sperante ca se va vindeca.
SZOBI CSEH vorbea despre boala lui ca despre "o gripa" si refuza sa dea prea multe detalii despre suferinta lui.
SZOBI CSEH s-a nascut intr-o familie de secui. Dupa absolvirea studiilor secundare la liceul Andrei Saguna si la liceul Unirea din Brasov, a urmat cursurile Institutului de Educatie Fizica si Sport din București, pe care le-a finalizat in anul 1966.
Inca din timpul facultatii, a lucrat ca zburator la trapez la Circul de Stat din Bucuresti in trupa Ganea. Aflat in anul trei de facultate, a colaborat in calitate de cascador in filmul "Dacii", regizat de Sergiu Nicolaescu, apoi in anul urmator in filmele "Impuscaturi pe portativ" (regizat de Cezar Grigoriu), "Tom Sawyer si Huckleberry Finn" (productie franceza) si "Serbari galante" (in regia lui Rene Clair).