In plina vacanta de vara va asteptam cu mic cu mare la "Targul Piata Taraneasca si Mester(Esti)!" organizat in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman din sos. Kiseleff nr.3, de vineri 25 iulie, pana duminica, 27 iulie, intre orele 10-18. Intrarea este libera.
Puteti degusta si targui: colaci si tot felul de cofeturi, placinte de Turnu, poale-n brau si Cozonac Domnesc, turta dulce si covrigi, miere, dulceturi si zacusti, siropuri, tuica si alte bunatati.
Gratarele vor fi incinse si ceaunele vor sfarai cu mancaruri pregatite la fata locului, dupa retete taranesti, de pe plaiuri dambovitene: varza noua cu costita afumata, fasole cu ciolan si ciuperci cu branză de burduf.
Mesteri populari si artizani din toate zonele tarii, mesteresc si expun diverse obiecte: ceramica, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oale, linguri, cauce si ibrice de alama, ii si marame, scoarte si cergi, icoane si pristolnice, bijuterii, zgardane, obiecte realizate din lana si crosetate, casete si cutii, brose si vestimentatie, toate realizate de mana, cu pricepere.
In curtea interioara negustorii va asteapta intr-o lume cu obiecte vechi (cufere, mobilier taranesc, ceramica veche taraneasca, unelte gospodaresti, roti de car, ii si fote, covoare si diverse tesaturi taranesti, tablouri, bijuterii, carti, carti postale, portelanuri, patefoane, etc)
Copiii mari si mici sunt asteptati la atelierele de creativitate, sambata si duminica:
Roata olarului - demonstratie si atelier de olarit cu Fam. Iorga din Horezu, Jud. Valcea
Icoane pictate pe lemn, cu Florentin Cantaragiu din Moara Vlasiei 0744 101 022
Pictura pe ceramica - figurine de lut si obiecte casnice cu Mariana Serban din Bucuresti 0746 154 957
Tablouri din flori - Dan Marinescu din Ploiesti, jud. Prahova 0745 862 063
In perioada 25 - 27 iulie, intre orele 10 si 18, e prilej de tocmit si de stat la povesti cu mesterii, de plimbat, de admirat si de targuit, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman!
Vizitare: zilnic, intre 10, 00 si 18, 00
Intrarea libera
Organizator: Tactic Events