Senatorul Ovidiu Liviu DONTU a sustinut o declaratie politica intitulata "Basescu Mondial sau saga familiei prezidentiale" pe care o puteti citi in continuare.
Arhiva internetului pastreaza numeroase fotografii cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, in ipostaze care mai de care pline de entuziasm de la diverse reuniuni cu minoritatea rroma.
Acelasi domn Traian Basescu, care, declarativ, nu stie si nu are nicio legatura cu Sandu Anghel, cunoscut mai bine sub numele de Bercea Mondial, participa inaintea ultimelor alegeri prezidentiale la serbarea campeneasca a rromilor din Costesti, catalogata de catre Administratia Prezidentiala drept eveniment de protocol la cel mai inalt nivel. Cu aceasta ocazie, Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, ii oferea doamnei Maria Basescu o salba traditionala din "cocosei" de aur ca gest simbolic ce marca printre altele mai ales bunele relatii dintre clanul Bercea Mondial si familia presedintelui.
Aceasta este doar o exemplificare a relatiilor pe care presedintele si familia sa le au cu clanul Bercea Mondial (si nu numai), relatii pe care acum nu doar ca le reneaga, dar le omite cu desavarsire, proband intr-o simpla si umila victima a legaturilor fara posibilitate de optiune cu membrii familiei ce au fost "influentati" de anturaje nefaste.
De aproape un deceniu, domnul Traian Basescu a politizat justitia pe care a transformat-o in marota sa personala, o "carte blanche" folosita in orice ocazie si instrumentul perfect pe care ni l-a adus in fata, ori de cate ori autointitulatul sef al statului roman a vrut sa probeze intr-un personaj lipsit de pata ce si-a dedicat viata luptei impotriva coruptiei si, implicit, apararii justitiei.
Stimati colegi, in acest moment, problema cea mai importanta nu este nici infractorul Sandu Anghel, nici Mircea Basescu, fratele presedintelui, ci insusi presedintele Romaniei.
Subliniez, presedintele Romaniei, cel care, de zece ani incoace, folosind statul de drept pe post de stindard, a atentat la viata fiecarui cetatean al acestei tari si a pervertit notiunea de justitie prin grupurile personale de influenta care au destructurat si continua sa destructreze justitia romana.
Cu tot respectul pe care il datorez unei alte fiinte umane, pentru ca respectul fata de dumneavoastra ca presedinte l-am pierdut demult sau poate ca nu l-am avut niciodata- a se intelege foarte bine, strict pentru dumneavoastra, nu pentru institutia prezidentiala- va intreb acum, domnule Traian Basescu:
Ati inteles vreodata ce inseamna justitia?!
Eu, unul, sunt sigur ca nu!
Niciodata!
Pentru ca, daca ati fi inteles macar a o mia parte din ce inseamna justitia, ati fi priceput din start faptul ca aceasta functioneaza dupa o lege de baza. O lege de bun-simt pentru oricare dintre noi: Aceea a adevarului si a corectitudinii fiecarui cetatean al unui stat, cu totii egali in fata legii, domnule Traian Basescu.
Cu toate ca sunt de acord din toate punctele de vedere cu cei care acum considera demisia presedintelui Basescu drept un gest firesc, sunt de parere ca domnul Basescu trebuia sa demisioneze din primul moment in care domnia sa a fost constient de incalcarea legii. Insa, nu a fost asa. Presedintele Romaniei a fost mai presus de lege.
Ar fi fost nu numai un gest de onoare, asa cum ar trebui sa existe pentru un barbat de stat, dar si de curaj de care se pare ca omul Basescu este complet strain, precum si unul care ar fi indicat cu adevarat ca este un cetatean care respecta si apara justitia, nu doar o foloseste pe post de tema electorala si de degrevare personala, care nu doar flutura Constitutia statului roman drept pilda valabila pentru ceilalti, dar nicidecum pentru el si care doar nu se considera, prin functia pe care o detine, mai presus de cei carora le-a cerut votul si mai presus de cei pe care ii pastoreste din postura de presedinte al tarii.
Asadar, doamnelor si domnilor, stimati colegi, demisia ca masura singulara este tardiva si este una prea facila la momentul actual pentru domnul Traian Basescu. Singurul lucru pe care acest domn trebuie sa il faca - nu doar sa il declare!- este sa se puna la dispozitia justitiei.
Dar nu din postura de presedinte. Insasi prezenta sa la Cotroceni reprezinta un motiv de obstructionare a justitiei, de plasare deasupra legii, de afront la adresa institutiilor statului si a noastra a tuturor si, mai mult, de atentat la siguranta statului prin "erorile" de tip fratele Mircea, Sandu Anghel si anturajul.
Domnul Traian Basescu are si trebuie sa faca doar atat: sa se prezinte de bunavoie in fata justitiei, sa se puna la dispozitia sa ca oricare alt cetatean roman, nu sa astepte suveran, de la adapostul functiei, gasirea probelor incriminatorii.
Daca ar face acest lucru, ar demonstra ca este cel care a tinut sa ni se prezinte ani la randul si ca, macar acum, la sfarsitul mandatului, justitia este pentru domnia sa ceea ce, dovedit, nu a fost timp de zece ani.
Orice alta varianta vorbeste de la sine si, din pacate pentru domnul Basescu, nu favorabil.