De vineri pana duminica va asteptam la o noua editie Piata Taraneasca si Mester(Esti)! in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din Sos. Kiseleff nr. 3. Programul este intre orele 10, 00 si 19, 00 si intrarea este libera. Vor fi prezenti producatori din toate zonele tarii, mesteri si artizani, negustori si anticari.
La ecran si pe aleea Samurcas Teatrul Ion Creanga va scoate la joaca. Sunteti invitati la prima editie a Festivalului interactiv pentru intreaga familie "Amintiri din copilarie", pentru un sfarsit de saptamana plin si o spectaculoasa Parada a teatrelor pentru copii.
Vor mesteri, vor coase, vor tese, vor picta ceramica si icoane , vor impleti, incondeia, olari, vor confectiona diveste obiecte mesteri populari si tineri creatori din zone cu traditie, iar copiii sunt asteptati la atelierele de creativitate.
Va asteapta sa targuit negustori cu lucruri vechi (ii, stergare, tesaturi, oale si portelanuri, zazi de zestre, roti, mobilier taranesc, patefoane si multe alte obiecte) in curtea din spate.
De prin targ: dulciuri si cofeturi, siropuri si dulceturi, miere si cafea la nisip, fructe de sezon, cozonaci, turta dulce si placinte, mancare gatita taraneste, la ceaun: fasole cu ciolan, bors de peste, varza, gratare.
Program:
Demonstratii mestesuguri: cusut, impletit , incondeiat, olarit.
Stela Lucaciu din Scheia, jud. Suceava - demonstratie de arta populara - cusaturi traditionale din Bucovina: costume populare: ii (cusatura pe marchizet), braie, sumane , bundite, papusi traditionale, crosete din lana: ciorapi: vineri , sambata si duminica, orele 14, 00 - 18, 00
Stan Anuta din Sapanta, jud. Maramures - cusaturi si impletituri cu motive traditionale din zona Maramuresului: fete de masa si stergare, traiste si impletituri, sambata si duminica, orele 14, 00 - 16, 00
Cristian Dumitrescu, Bucuresti - olărit - demonstratie roata olarului , sambătă si duminică, orele 14, 00 - 16, 00
Filoteea Drajmici din satul Paltinul, comuna Vatra Moldovitei, jud. Suceava - incondeiat de oua vineri, sambata si duminica, orele 14, 00 - 18, 00
Marinescu Dan, din Ploiesti, jud Prahova - realizare tablouri din flori naturale - vineri orele 14, 00-18, 00
Ateliere de creativitate pentru copii sambata si duminica:
Sambata, 14 iunie 2014, Aleea Samurcas, orele 11, 00 - 18, 00
Duminica, 15 iunie 2014, in spatele cuptorului, orele 14, 00 - 18, 00
Mariana Dumitrescu, Bucuresti - pictura pe ceramica: obiecte decorative
Se pot picta diferite obiecte de ceramica (flori, fluturi, boluri etc) Obiectele pot fi luate de copii acasa, iar pretul atelierului este de 5 lei. Durata este diferita in functie de varsta, obiectul pictat.
Roxana Stefanescu, Bucuresti - Atelier lana impaslita - fetru realizat manual dupa metoda traditională Se vor realiza mici tablouri din lana netoarsa, apa si sapun fara alte instrumente de tricotat sau cusut. Fiecare copil pleaca acasa cu tabloul realizat. Pretul este de 20 lei / copil si dureaza aproximativ 1 ora.
Marinescu Dan, din Ploiesti, jud Prahova - realizare tablouri din flori naturale
Se vor realiza tablouri din flori naturale prin vidare. Durata si pretul sunt diferite in functie de marimea tabloului .
Daniela Iacob, din Bucuresti - "Papusi si linguri pictate",
Copii vor invata sa confectioneze papusi din linguri de lemn costumate (la alegere se vor confectiona o papusa cu fustita si cosite impletite sau un baietel cu papion) si sa picteze linguri de lemn cu motive traditionale. Costul este de 15 lei pentru linguri pictate si 25 de lei pentru papusi
Toate materialele folosite sunt puse la dispozitie de coordonatori iar obiectele pot fi luate acasa.