Adevarul de Slobozia: "Dallas" de Romania. Cum a ajuns celebra ferma Southfork din Slobozia un paradis abandonat dupa doua decenii

Omul de afaceri Ilie Alexandru, din Slobozia, a construit in anii 90 Parcul Hermes, unde se afla copia fermei Southfork din serialul "Dallas". Acum, zona este complet parasita. Parcul de vacanta Hermes, devenit ulterior "Dallas"-ul de langa Slobozia, a fost construit intre anii 1992 - 1994. Cel care l-a infiintat a fost omul de afaceri Ilie Alexandru. Aflat pe vechiul drum spre mare, la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Constanta, Hermesul a fost proiectat sa fie o replica a celebrului domeniu Southfork, din "Dallas", unul dintre cele mai vizionate seriale de televiziune din Romania. O priveliste dezolanta In prezent, fostul Parc Hermes este abandonat. Cladirile din incinta parcului sunt acum fantome ale spatiilor de cazare si locuri unde romanii anilor ’90 venea sa se distreze. Inca de la intrarea in parcul de vacanta, atmosfera este una dezolanta. Drumul de acces este plin de gropi si imprejmuit de o iarba mare si deasa, care a luat locul pomilor ornamentali care infrumusetau aleea in trecut.
Desi inca in picioare, cladirile domeniului sunt goale. Parcul si lacul de agrement din incinta imperiul Hermes sunt cuprinse de buruieni, iar lacul este necuratat de ani buni.
Portile mari de fier ale opulentei intrari catre vila sunt ferecate cu un lant gros. Printre zabrelele metalice ale portilor razbat crengile unor copaci lasati sa creasca la voia intamplarii. Nicolae Popescu, un locuitor din Slobozia, isi aduce aminte de vremurile in cand venea cu prietenii sa se distreze aici. "Aveam 18 - 19 ani cand am venit prima data la Hermes. Trebuia sa ai bani sa vii aici sa te distrezi. Era frumos, era totul curat si luminat. Puteai sa urci in turn si sa stai la cafea. Acum nu mai e deloc cum era odata", spune barbatul. La marginea parcului, afaceristul a construit si o replica a celebrului turn Eiffel de la Paris. Constructia se afla si acum in picioare, dar nimeni nu se mai bucura de ea. Intre 1994 - 1997, la Hermes veneau, in fiecare sezon estival, peste 10.000 de turisti din intreaga tara. Parcul era prevazut cu trei hoteluri, casute pentru campare, o terasa, herghelie de cai si ponei, un parc de cateva hectare, o cafenea construita in varful turnului Eiffel si un lac de agrement.
Ilie Alexandru a fost implicat in mai multe scandaluri si a fost incatusat pentru inselaciune prima data in anul 1997. Dupa doi ani, a fost eliberat, dar in 2001 a fost arestat din nou si condamnat la 10 ani de inchisoare. A facut doar opt ani si a fost eliberat pentru buna purtare. In 2010, Ilie Alexandru a murit din cauza unui accident vascular cerebral. Domeniul de langa Slobozia este detinut, in prezent, de societatea Carmen Ana din Predeal.

Adevaratul J.R., din America, in vizita la Slobozia

In anii de glorie, "Dallas"-ul de langa Slobozia a fost vizitat de adevaratul J.R., actorul Larry Hagman. Vedeta serialului a venit la Slobozia impreuna cu printul Paul si cu magnatul american Neil Bush. In cadrul unei conferinte de presa sustinuta in parcul domeniului, Ilie Alexandru anunta faptul ca oaspetii de seama au venit sa participe la nunta sa cu cea de-a treia sotie. In cele cateva fotografii de la momentul respectiv, afaceristul Ilie Alexandru este surprins dand mana cu actorul Larry Hagman si cu magnatul Neil Bush. Imaginile ii arata pe acestia extrem de veseli si plini de entuziasm. La finalul vizitei a fost organizata o mare petrecere, unde regretata artista Madalina Manole a fost invitata sa cante.