In cadrul targului traditional organizat in curtea Muzeului Taranului Roman, sunt si cei din comuna Botiza, Maramures, cu sarmalute extraordinar de bune.
"Cel mai bine s-au dat gogosile cu branza si marar! Dar si sarmalutele cu mamaliguta - la 5 RON portia! Participam la toate targurile de produse ecologice si traditionale din Bucuresti, organizate la Agronomie, Romexpo, Muzeul Taranului Roman, Piata Obor, Piata Revolutiei, Vitan", ne-a spus Ioana Tomsa din Maramures.
La standul lor, mai gasiti si: fasole calda cu carnaciori - la 10 RON portia, dar si tocanita ca la Botiza - la 10 RON portia (cu carne de vita, ceapa, morcov si mirodenii), sarmalute cu mamaliga, placinte extraordinar de bune si mere coapte.
De aceasta afacere se ocupa Iulia Corau, o iubitoare a artei populare romanesti. Standul celor de la Botiza, Maramures, este amenajat in stil traditional maramuresean.
"La noi se poarta portul traditional! Acum, au inceput sa fie promovate traditia portului traditional si sarbatorile tradiitonale. Si copiii, de la varsta de 5 - 6 ani, sunt imbracati traditional! Fiecare zona are specificul ei. Maramuresul are specific traditia maramureseana: mancarurile si portul", ne-a spus Ioana Tomsa de la Botiza, Maramures.