Mediul in care traim exercita asupra noastra o influenta extrem de puternica, atat la nivel fizic, cat si emotional si mental. Iar aici nu vorbim doar despre casa in care locuim, ci despre oricare loc in care petrecem o parte insemnata a vietii noastre, cum ar fi de exemplu firma sau institutia la care lucram. Insa pe primul loc ramane spatiul in care locuim, caminul nostru, locul din care plecam si unde ne intoarcem in fiecare zi, locul care reflecta personalitatea si identitatea noastra.

Inainte de a merge mai departe, vreau sa fac o observatie importanta: am citit foarte multe articole care descriu personalitatea, temperamentul, gusturile locuitorilor unei case, in functie de numarul acelei case. Este o mare confuzie, care nu face nici un serviciu numerologiei. Este adevarat ca numarul locuintei ne influenteaza intr-o masura destul de mare, insa el nu face parte din personalitatea noastra. Daca ar fi asa, ar insemna ca personalitatea noastra sa se schimbe radical de cate ori ne mutam intr-o casa noua! Este adevarat ca numarul locuintei determina dezvoltarea, sau dimpotriva, inhibarea anumitor trasaturi de caracter sau evolutia unui anumit tip de destin, iar aceasta se intampla in functie de relatia care exista intre numerele noastre de baza si cel al casei in care locuim. Asa cum veti putea citi mai jos, vorbim de influenta in termeni de compatibilitate sau incompatibilitate.

Numarul casei poate fi comparat cu un spirit - un spirit ce poseda o personalitate proprie, imprimand locului trasaturi specifice. Influenta sa incepe sa se faca simtita chiar din momentul in care locuintei i se atribuie o adresa, in acelasi mod in care numele isi face simtit efectul o data trecut pe certificatul de nastere al unui individ. Numarul casei determina in mare masura natura evenimentelor care au loc in viata noastra, atat in camin, cat si in afara acestuia. Trebuie spus insa ca numerele nu sunt nici pozitive, nici negative; ele sunt energii, iar influenta lor trebuie judecata mai degraba din punct de vedere al compatibilitatii, decat al valorii numerice. O buna compatibilitate intre numerele noastre de baza si cele al casei in care locuim contribuie la un schimb pozitiv de energii, asigurandu-ne sanatatea fizica si emotionala si contribuind la succesul si fericirea noastra.

Numerele etajului, blocului sau ale strazii au o influenta mai putin insemnata din punct de vedere numerologic si care se extinde asupra unui numar mai mare de persoane. Cu toate acestea, daca ai curiozitatea sa urmaresti toate adresele la care ai locuit, s-ar putea sa descoperi faptul ca anumite numere din tema ta se repeta de fiecare data; iar altele evoca anumite trairi sau evenimente legate de locurile respective.

Asadar, daca esti pe punctul de a cumpara o casa sau un apartament, poti incepe prin a te intreba... cu ce gen de "persoana" ti-ar placea mai mult sa locuiesti?

Numerele pare, guvernate de principiul feminin, pasiv, atrag personalitati de acelasi tip (dar nu neaparat de sex feminin!). Datorita atmosferei linistite si primitoare, aceste locuinte sunt mai potrivite pentru odihna si relaxare, decat pentru actiune.
Numerele impare, guvernate de principiul masculin, atrag in schimb personalitatile active, ambitioase. Locuintele cu numar impar sunt recomandate celor care fie petrec foarte putin timp acasa, fie muncesc la domiciliu.

Este foarte important sa alegi casa in concordanta cu telurile tale si cu ceea ce doresti sa obtii de la viata. Deci, o alta intrebare pe care ar trebui sa ti-o pui inainte de a achizitiona o noua locuinta este, care sunt scopurile tale legate de mutarea in aceasta locuinta? Vrei o cariera? Ai de gand sa te casatoresti? Vrei sa faci copii? De exemplu, daca vizezi un post de conducere, ar trebui sa iei in considerare o adresa unde numarul 1 joaca un rol important. Pentru o familie, poti sa te gandesti la numarul 6; si asa mai departe.

E drept ca nu intotdeauna esti in situatia de a alege; poate faci parte dintre aceia care au deja o locuinta, fie proprietate, fie in chirie, unde stau singuri sau impreuna cu familia. Nu este o problema, atat timp cat numarul casei este in armonie cu numerele tale personale. Daca insa esti constrans de imprejurari sa traiesti intr-o casa al carui numar este incompatibil cu dorintele si cu scopurile tale, este posibil ca aceasta situatie sa fie de natura karmica. In acest caz, numarul casei ofera indicatii despre o lectie neasimilata in trecut. Foarte probabil nu vei putea pleca de acolo pana cand nu vei fi inteles aceasta lectie; sau, daca vei pleca, vei ajunge intr-o casa aflata sub influenta aceluiasi numar si te vei confrunta cu aceleasi obstacole si dificultati, care tin de aceeasi lectie neinvatata.

Influenta karmica este evidenta in cea mai mare masura atunci cand numarul casei este identic, fie cu unul dintre Numerele Karmice (sau lectiile karmice), fie cu o Cale a Vietii incompatibila cu restul temei. O situatie mai delicata este aceea in care numarul casei reprezinta el insusi unul dintre Numerele de Proba: 13, 14, 16 sau 19.

Asa cum am mai spus, nu exista numere pozitive sau negative. Aceste numere au intr-adevar o forta mult mai mare decat celelalte, atat in aspectele lor pozitive cat si in cele negative. Ele pot atrage dificultati si lectii dureroase. Daca insa esti in cautarea unui nou inceput, daca vrei sa faci o schimbare radicala in viata ta, pornind de la interior, o casa cu un Numar Karmic te poate ajuta sa te indrepti in directia potrivita pentru a evolua din punct de vedere spiritual.

In continuare vom oferii detalii despre influenta specifica fiecarui numar, fara a trata aspectele de compatibilitate. Aceste aspecte tin de o analiza complexa, care trebuie adaptata in functie de fiecare caz in parte si nu poate fi abordata aici.

Pentru a afla in ce mod te influenteaza energia locuintei tale, poti cauta numarul corespunzator direct in lista de pe pagina urmatoare. Daca numarul este format din mai multe cifre, trebuie sa aduni cifrele intre ele pana cand se reduce la o singura cifra, ca in exemplul urmator:

Numarul casei este 236; 2 + 3 + 6 = 11; 1 + 1 = 2.
Numarul final care a rezultat din calculul nostru este numarul 2.
Acesta este numarul care indica directia de baza a evenimentelor care vor avea loc.

Daca numarul locuintei este format din mai multe cifre, lucrurile se complica. Fiecare cifra in parte aduce informatii suplimentare fata de numarul redus. Astfel, prima cifra ne vorbeste despre influenta in planul fizic si al sanatatii; a doua cifra, despre planul emotional; iar a treia cifra, despre activitatea intelectuala. Cu cat mai multe cifre se gasesc in numarul casei, cu atat este mai evident ca avem nevoie de ajustari complexe in modul nostru de a actiona, de a simti si a gandi.

O interpretare alternativa este urmatoarea: prima cifra ne vorbeste despre inceputul vietii in locuinta; a doua cifra, despre natura celor mai importante evenimente care se vor petrece aici; a treia cifra, despre ceea ce trebuie sa realizam in planul evolutiei noastre spirituale - scopul final pe care il avem de atins inainte de a ne muta intr-o noua casa.



Numarul casei 1
Aspecte pozitive:
Aceasta este o locuinta potrivita pentru tine daca esti o persoana puternica, independenta, creativa si ambitioasa. Motivatia si increderea in sine sunt favorizate de aceasta vibratie. Energia lui 1 te va sustine si iti va oferi ocazia de a prelua conducerea in firma la care lucrezi sau in comunitate, daca doresti acest lucru. Este un loc in care te vei simti bine daca iti place sa traiesti singur. Numarul 1 impune un ritm alert, o continua activitate, si de aceea aceasta locuinta nu este potrivita pentru o persoana care isi doreste o viata mai domoala sau cu o fire mai slaba. Este intotdeauna un loc bun pentru noi inceputuri, pentru idei si proiecte inovative, de pionierat. In cazul in care locuiesc mai multe persoane in aceeasi casa, cel mai probabil isi vor vedea separat fiecare de interesele si hobby-urile lor.

Aspecte negative:
Vibratia lui 1, daca nu este tinuta sub control, favorizeaza de asemenea agresivitatea si aroganta. Chiar daca iti place sa traiesti singur, cu siguranta nu iti doresti o viata fara prieteni.
Numarul 1 este guvernat de elementul Foc, ceea ce inseamna ca trebuie sa acordam foarte mare atentie la foc si la tot ceea ce il poate provoca, precum si la aparatura electrica. Aici exista un risc mai mare decat in alte locuri sa se declanseze un incendiu.

Profesii si ocupatii favorizate de vibratia lui 1:
Aceasta locuinta este favorabila oamenilor cu idei avansate, care tind sa devina conducatori si care cauta sa deschida drumuri noi in domeniul lor: cadre militare, politisti, chirurgi, dentisti, judecatori, patroni, inspectori, neurologi, psihiatri, scriitori, cercetatori, invatatori.



Numarul casei 2
Aspecte pozitive:
Aceasta locuinta emana iubire, bucurie, pace. Este un loc foarte bun pentru tinerii casatoriti. Daca iti iubesti partenerul, este cel mai potrivit loc in care sa va incepeti viata impreuna. Intr-o asemenea casa se simt cel mai bine oamenii linistiti, cooperanti, care isi doresc sa se bucure de compania familiei si a prietenilor. Este un camin minunat pentru a iubi si a impartasi totul; nu este insa favorabil oamenilor singuri. Impreuna cu partenerul te poti bucura de atmosfera de pace si de calm; dar daca esti o persoana careia ii plac petrecerile zgomotoase, sau ai o viata agitata si complexa, nu te vei simti confortabil aici.

Aspecte negative:
Vibratia lui 2 simbolizeaza asocierea si parteneriatul, insa trebuie sa ai grija ca relatia cu partenerul tau sa nu devina una de dependenta. Cauta intotdeauna sa mentii un echilibru.
Atentie la robinete, si nu uita sa le inchizi cand nu mai ai nevoie de apa, deoarece locuintele cu acest numar au tendinta sa se inunde foarte des. Am locuit timp de aproape 20 de ani intr-un apartament cu numarul 20, asa ca stiu despre ce vorbesc .

Profesii si ocupatii favorizate de vibratia lui 2:
Aceasta locuinta este favorabila persoanelor cu inclinatii artistice, cu simtul frumosului, al echilibrului si al armoniei: creatori de moda, sculptori, decoratori, arhitecti, desenatori, pictori. Ea este de asemenea benefica si tuturor ocupatiilor care implica cooperarea si parteneriatul, precum si cercetarea: diplomati, politicieni, cercetari in domeniul medicinei, dar si in domeniul stiintelor oculte, caci cifra doi are o conotatie puternic spirituala.



Numarul casei 3
Aspecte pozitive:
Daca iti plac petrecerile si distractia, atunci aceasta e casa ideala pentru tine. Este o locuinta care incurajeaza gandirea pozitiva. Oamenii vin cu placere in vizita, se vorbeste mult, se rade, se glumeste. Aici poate inflori brusc o idila ce va disparea la fel de repede daca nu este sustinuta de sinceritate. Nu este o locuinta potrivita pentru cei care cauta linistea, si nici pentru persoanele care pun pret pe ordine, organizare si rutina.

Aspecte negative:
Dintre toate numerele, 3 este cel mai deschis catre influentele exterioare. Aceasta casa este ca un burete care absoarbe tot. Fiecare om care intra vreodata aici isi va lasa amprenta, in bine sau in rau, ceea ce inseamna ca trebuie sa fii foarte atent pe cine inviti in casa ta. Majoritatea certurilor si tensiunilor pornesc din cauza unor persoane din afara casei. Aceasta locuinta este una dintre cele mai susceptibile de a fi pradata de hoti. Numarul 3 fiind guvernat de Aer, exista oricand pericolul declansarii unui incendiu, insa cele mai mari daune vor fi provocate de fum. Vibratia lui 3 incurajeaza cheltuielile extravagante, imprastierea si dezordinea, deci este bine sa fii atent la aceste lucruri, sa cauti sa eviti excesele si sa iti asumi responsabilitatea vietii tale.

Profesii si ocupatii favorizate de vibratia lui 1:
Aceasta locuinta este favorabila scriitorilor si persoanelor cu talent artistic, umoristilor, artistilor de comedie, actorilor.



Numarul casei 4
Aspecte pozitive:
Daca consideri ca a venit timpul sa iti intemeiezi o familie, sa faci copii, sa pui bazele unei noi vieti, sa te imbogatesti, sa iti indeplinesti visurile, aceasta este casa cea mai potrivita pentru tine. Vibratia lui 4 se impaca cel mai bine cu oamenii seriosi, cinstiti, stabili si gospodari. Daca esti o persoana care isi doreste sa se realizeze in plan material prin munca cinstita, disciplina si efort, in aceasta locuinta ai cele mai mari sansa sa iti afli dragostea, succesul si fericirea. Locuinta cu numarul 4 incurajeaza securitatea financiara si bunastarea, dar nu si luxul; este nevoie de cumpatare si uneori de o economisire a resurselor in scopul securitatii financiare.

Aspecte negative:
Numarul 4 se afla sub influenta elementului Pamant. Aceasta nu este o casa buna pentru oamenii superficiali si risipitori, nici pentru cei lenesi sau care cauta sa se ridice prin mijloace necinstite. Spiritul casei este destul de categoric in aceasta privinta, si orice abatere de la o viata onesta poate avea consecinte extrem de neplacute.

Profesii si ocupatii favorizate de vibratia lui 4:
Vibratia lui 4 este favorabila persoanelor muncitoare, ordonate si rationale, atrase de profesii ce presupun fie munca manuala, fie rezolvare de probleme: contabili, programatori, fermieri, mineri, geologi, gradinari.



Numarul casei 5
Aspecte pozitive:
Daca iti plac variatia, aventura, agitatia si calatoriile, aici e locul cel mai potrivit pentru tine. Vibratia lui 5 aduce in permanenta schimbari si experiente noi. Din multe puncte de vedere, aceasta locuinta poseda o energie asemanatoare cu cea a numarului 3: telefonul suna intr-una, iar usa sta rareori inchisa. Oamenii vin tot timpul in vizita, de multe ori fara sa anunte dinainte. Este un loc propice aventurilor sentimentale si erotismului. Aceasta casa necesita un consum mare de energie, deci trebuie sa ai grija ca din cand in cand sa-ti mai reincarci bateriile.

Aspecte negative:
Numarul decibelilor depaseste adesea limita de bun-simt admisa. Daca esti un om linistit si ordonat, care isi doreste o viata simpla si previzibila, ar fi bine sa te gandesti la o mutare, eventual intr-o locuinta al carei numar sa fie 2 sau 4. Numarul 5 se afla sub influenta energiei Focului, deci atentie la incendii. In aceste case oamenii au adesea tendinta sa adoarma cu tigara aprinsa.

Profesii si ocupatii favorizate de vibratia lui 5:
Vibratia lui 5 este favorabila oamenilor cu un spirit indraznet, nelinistit si aventurier: navigatori, geografi, exploratori, sportivi, aviatori, vanatori, piloti de incercare, reporteri, ziaristi, dansatori.



Numarul casei 6
Aspecte pozitive:
Aflata sub semnul armoniei si al familiei, aceasta locuinta este ideala pentru tine daca esti in cautarea unui camin intim si confortabil. Este locul perfect pentru a trai impreuna cu copiii si cu rudele apropiate. Daca iubesti copiii, animalele si florile, daca esti o persoana care isi asuma responsabilitatile, gata sa sara in ajutorul celorlalti, aceasta casa te va primi cu bratele deschise. Vei astepta cu nerabdare sa iti petreci seara, dupa serviciu, si week-end-ul impreuna cu cei dragi.

Aspecte negative:
Vibratia lui 6 se afla sub semnul Apei. Lipsa armoniei in aceasta casa poate declansa diverse defectiuni la tevile de apa, iar pe termen lung chiar inundatii. Energia lui 6 te poate impinge sa doresti mai mult decat iti sta in putere sa realizezi, de aceea este bine sa iti evaluezi cu realism planurile inainte de a le pune in practica. Poti avea probleme cu unii musafiri, care se simt atat de bine incat uita sa mai plece. Nu este un loc bun pentru oamenii care refuza munca, responsabilitatile si obligatiile, si nici pentru cei indulgenti sau egoisti.

Profesii si ocupatii favorizate de vibratia lui 6:
Vibratia lui 6 este favorabila oamenilor a caror activitate este legata de arta si frumos: pictori, decoratori, graficieni, designeri; dar si de educatie: pedagogi, educatori, invatatori, profesori.



Numarul casei 7
Aspecte pozitive:
Daca iti doresti sa ai timp pentru tine, ca sa studiezi, sa meditezi, sau pur si simplu sa iti petreci timpul singur, departe de agitatia lumii, alege o locuinta cu numarul 7. Aceasta casa imprima un spirit de independenta. Aici te vei simti bine impreuna cu partenerul tau daca si el impartaseste aceeasi nevoie de spatiu si intimitate ca si tine. Nu vei avea foarte multi vizitatori, in afara de cazul in care ii inviti tu insuti. O casa cu numarul 7 are o dubla valenta: pe de o parte se impaca foarte bine cu oamenii care simt nevoia sa se retraga din lume, in cautarea inspiratiei divine; pe de alta, cu cei care sunt in cautarea bogatiei materiale, dar nu si a celei spirituale. Acest lucru se explica foarte bine prin caracterul de trecere al vibratiei lui 7; in fond numarul 7 este ca o punte intre lumea materiala si cea spirituala, este primul numar din scara numerologica ce ne vorbeste despre cautarea interioara. De aceea, daca locuiesti intr-o casa cu aceasta vibratie, este bine sa faci o alegere clara in ceea ce priveste calea pe care vrei sa o urmezi. Energia lui 7 te va sustine, indiferent ca vei alege sa fii activ in domeniul material sau in cel spiritual; dar trebuie sa fii foarte sigur de care parte a vibratiei te situezi. Tot energia lui 7 favorizeaza orice inceput.

Aspecte negative:
Numarul 7 incurajeaza tendinta de a evada din realitate cu ajutorul alcoolului sau drogurilor. Deoarece oamenii care traiesc aici duc adesea vieti separate, in casele cu acest numar divorturile sunt mai frecvente. Se mai spune ca energia acestor locuri atrage spiritele celor morti. Nu se precizeaza nimic despre natura lor; data fiind insa atmosfera linistita a acestor locuri, inclin sa cred ca e vorba despre fantome discrete si cu bun simt... Logic ar fi ca fantomele mai bagarete sa fie atrase de o casa cu numarul 6, iar cele puse pe petreceri, de numerele 3 si 5!

Profesii si ocupatii favorizate de vibratia lui 7:
Vibratia lui 7 este favorabila oamenilor studiosi si contemplativi, aflati in cautarea perfectiunii interioare: psihologi, psihanalisti, profesori, astrologi, numerologi, vindecatori, preoti, fotografi, arheologi, cercetatori in domeniul stiintelor oculte.



Numarul casei 8
Aspecte pozitive:
Daca esti o persoana sigura pe sine, indrazneata, luptatoare, hotarata sa reuseasca in viata, ai nevoie de o locuinta cu o vibratie la fel de puternica. Daca iti place sa lucrezi la domiciliu, aceasta este casa ideala pentru tine. Majoritatea vizitatorilor care intra aici sunt persoane cu care ai relatii de afaceri. 8 este un numar care favorizeaza dobanbirea puterii, banilor si succesului, cu conditia sa acorzi suficienta atentie organizarii si sa te concentrezi asupra telului urmarit.

Aspecte negative:
Numarul 8 ne vorbeste despre puterea si dreptatea suprema care se revarsa asupra omului, si despre rasplata care ii revine pentru faptele sale, in bine sau in rau. Aceasta casa dispune de o vibratie atat de puternica, incat iti este foarte sa te sustragi. Orice implicare in afaceri necinstite va avea consecinte foarte neplacute. De asemenea locuitorii acestei case trebuie sa isi constientizeze impulsurile spre violenta si sa invete sa le controleze. Daca locuiesti intr-o casa nu numarul 8 este bine sa iti aduci aminte din cand in cand sa iti iei si cate o vacanta. Nu confunda odihna cu lenea...

Profesii si ocupatii favorizate de vibratia lui 8:
Vibratia lui 8 este favorabila oamenilor puternici, competitivi, care stiu ce vor de la viata; atat celor aflati in posturi de conducere ale unor firme, precum si oamenilor de afaceri, in orice domeniu.



Numarul casei 9
Aspecte pozitive:
Daca esti o persoana generoasa, optimista si echilibrata, orientata pozitiv, te vei simti foarte bine intr-o locuinta cu numarul 9. Aici te vei simti efectiv invaluit intr-o aura de iubire universala. Sentimentele sunt mai intense si mai profunde; pasiunea, dragostea si idila pot ajunge aici pe culmi. Arta si creatia sunt favorizate de aceasta vibratie. Cheia fericirii intr-un astfel de camin este reprezentata de bucuria de a darui din toata inima. Casa cu numarul 9 are o puternica legatura cu trecutul; vei primi vizite sau telefoane de la oameni de care nu ai mai auzit de multa vreme.

Aspecte negative:
Daca insa faci parte dintre acei oameni pesimisti si plangareti, cu o mentalitate de victima... ar fi bine sa iti cauti alta locuinta. Numarul 9 are darul a amplifica la maxim energiile emotionale, atat in bine cat si in rau. Tristetea si dezamagirile pot fi devastatoare. Este o vibratie care nu iarta oamenii slabi, critici sau intoleranti.

Profesii si ocupatii favorizate de vibratia lui 9:
Vibratia lui 9 este favorabila oamenilor care cauta, prin ceea ce sunt si prin ceea ce fac, sa daruiasca ceva omenirii intregi: artisti, actori, jurnalisti, psihologi, terapeuti.