Techem Energy Services ROMANIA a demarat campania "Poarta catre viitor" in data de 24 aprilie 2014, printr-o actiune desfasurata in parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 al Capitalei. Au fost plantati 22 de ciresi, pomi oferiti de Techem spre adoptie unor copii din medii sociale defavorizate, dar care au rezultate excelente la invatatura datorita faptului ca se afla in grija social-educationala a Asociatiei Jurnalistilor Civici.
Dintre acestia, 6 sunt nevazatori, ei fiind ajutati la plantare de personalitati publice precum maestrul George Mihaita, tenorul Vlad Mirita, sportivul Ionut "Pitbull" Atodiresei, instructorul international de Kangoo Jumps Diana Stirbu, criticul de moda Iulia Albu, omul de televiziune Diana Munteanu Niculescu si Alex Iordanescu, membru al trupei D-lema.
Ionut Pitbull Atodiresei: "Nu am venit pentru presa, nu ma asteptam sa fie presa si televiziune, am venit sa plantez ciresi cu acesti copii. Am ramas profund impresionat cand am vazut ca sunt si nevazatori. Este o initiativa foarte buna din partea companiei Techem. Inainte sa invete sa rupa dintr-un copac, copiii trebuie sa invete sa planteze un copac, devin mai responsabili. Este un lucru important si ar trebui sa-l facem cu totii."
George Mihaita: "Am venit cu bucurie, deoarece, daca Dumnezeu mi-a oferit sansa sa-mi fie bine, m-am gandit ca, la randul meu, trebuie sa ofer unor copiii sansa sa le fie mai bine."
Diana Stirbu: "Sunt dependenta de aer liber, plantez copaci in fiecare vara, am foarte multe proiecte in care ma implic afara. Avem nevoie de un pamant verde, de spatiu verde pentru miscare."
Vlad Mirita: "Am venit pentru ca am aflat ca se planteaza copaci si sunt foarte fericit cand se planteaza, pentru ca se taie foarte multi si ar trebui sa-i plantam in ritmul in care se taie. Ar trebui sa plantam copaci in fiecare zi."
Iulia Albu: "Ma implic de obicei in evenimente de acest gen si mi-a facut foarte mare placere sa fiu aici, chiar daca vremea nu a tinut cu noi. O ploaie nu este suficienta ca sa ne tina departe."
Diana Munteanu Niculescu: "Am venit cu drag pentru ca este o actiune frumoasa, pentru a este vorba de natura, de pamant, de copii extraordinari. Ma bucur ca am cunoscut-o pe Elena (n.r. fetita pe care Diana a ajutat-o la plantare) si i-am promis ca la anul ne intalnim aici sa vada cat a crescut ciresul nostru."
Alex de la D-lema: "Nu exista niciun motiv pentru care nu as fi venit. Nu cred ca ai nevoie de un motiv ca sa vii la o actiune ca aceasta. Am raspuns pozitiv invitatiei pentru ca imi face placere sa fiu in aer liber si sa ajut natura."
Acțiunea s-a bucurat de prezenta Primarului Cristian Popescu - Piedone, un sustinator activ al acțiunilor de tip verde. Piedone Popescu: "Prin acest gen de actiune, copiii isi asigura viitorul. Este vorba de mediul in care isi vor creste copiii. Orice actiune de acest gen este binevenita, pentru ca ne poate asigura viitorul. Suntem intr-o zona care, in 1990, era un camp, iar ambasada japoneza a plantat primii ciresi. Iata ca traditia continua, avem aici in prezent multi pomi fructiferi, intr-o zona de relaxare de 64 de hectare."

"Je t’aime", declaratia unui copil nevazator

Dupa plantare, copiii au stat de vorba cu cei prezenti, bucurandu-se de sfaturile primite de la Primarul Sectorului 4 si de la personalitatile prezente. Un moment impresionant a fost cel cand Andrada, unul dintre copiii cu deficiente de vedere, care a plantat ciresul impreuna cu Vlad Mirita, i-a cantat acestuia melodia "Je t’aime" a Larei Fabian. Andrada este mare fan al artistului, bucurandu-se ca alaturi de el a trait una dintre cele mai speciale clipe ale vietii sale. Fetita s-a dovedit a avea o voce incredibil de frumoasa, impresionand enorm audienta.
Echipa Techem le-a vorbit celor mici despre cat de important este sa economisim energia planetei, intrucat fiecare gest in acest sens, oricat de mic, ajuta ca viitorul lor sa fie unul frumos, ferit de poluare si de alte efecte negative pe care le are risipa energiei.
"Am ales 24 aprilie, o data la doua zile distanta de 22 aprilie, pentru ca, din 1970, 22 aprilie este declarata la nivel mondial drept Ziua Pamantului. Se stie ca din acel moment milioane de oameni o aniverseaza prin diferite actiuni, toate militand pentru un tel comun: atragerea atentiei asupra faptului ca Pamantul este casa noastra si a copiilor nostri si doar de noi depinde sa avem grija de el! Cum in acest an, 22 aprilie a coincis cu o mare Sarbatoare, din respect am decis o decalare cu doua zile", declara Petco Uzunov, Director General Techem Romania.
La nivel de misiune asumata international, Techem Energy Services sustine economisirea resurselor naturale ale Pamantului si crede ca evitarea afectarii planetei reprezinta de facto asigurarea viitorului nostru și al urmasilor nostri. Prin insusi obiectul sau de activitate, Techem inseamna economisirea energiei. Compania-mama, din Germania, are demarata si implementata o campanie sociala de milioane de euro prin care ajuta zone defavorizate de pe glob; de exemplu: prin sustinerea proiectului DESWOS a ajutat familiile de Indieni din Muntii Nilgiris si sa aiba lumina, instaland panouri solare si a asigurat apa potabila locuitorilor din Tanzania.
Ziua de 24 aprilie 2014 a marcat prima acțiune de tip "verde" din cadrul campaniei Techem.
Techem, lider global in furnizarea de solutii de management si facturare a energiei, este compania nr. 1 in Germania si lider mondial pe piata sistemelor de contorizare cu transmisie radio, cu peste 22 de milioane de dispozitive radio instalate. Techem Energy Services inseamna prezenta in peste 20 de tari, 9 milioane de apartamente in intreaga lume si circa 46 de milioane de echipamente de masurare instalate. Misiunea companiei Techem este economisirea energiei, conservarea resurselor si scaderea costurilor consumatorului final. Managementul eficient al energiei este un subiect la nivel global. Anual, Techem economiseste la nivel mondial peste 13 miliarde kWh - suficient pentru furnizare caldura si apa calda catre 903.000 de apartamente - si peste 37 de milioane de m³ de apa, care ar putea alimenta 461,000 de gospodarii timp de un an.
Filiala din Romania a grupului german Techem Energy Services s-a deschis pe 10 octombrie 2002. In 12 ani de activitate, compania cu sediul central in Bucuresti si 11 filiale in tara, s-a extins in 24 de orase ale Romaniei.
In toate tarile in care este prezenta, Techem are aceeasi misiune, aceeasi viziune si aceleasi valori ale companiei mama din Germania, respectandu-se astfel promisiunea asumata fata de consumatori si mediul inconjurator.