Apicultorii Vasile si Elena Stan participa zilele acestea la targul "Piata Taraneasca si Mester (Esti) organizat in curtea MTR.
"Am adus produse apicole precum: miere de salcam, miere de brad, de tei, pastura - la 70 RON 100 de grame, tinctura de propolis - la 30 RON 50 ml cu alcool de 96 de grade, sirop de macese, de afine cu miere, miere cu nuca - la 20 RON, miere cu propolis - la 20 RON, regenerant al ficatului, protector cu miere de salcam, catina si propolis - la 30 RON, energizant cu polen - la 30 RON 470 de grame, miere cu afine - la 20 RON, sapunuri din miere facute in Franta, bomboane pe baza de miere, cu eucalipt, ghimbir, propolis, mugure de brad si muguri de pin - la 10 RON punga. Mierea de brad, mierea de catina si mierea de tei sunt cele mai cautate! Le recomand celor care vin aici si mierea de rapita, pentru ca are Omega 3 si regleaza colesterolul. Tinctura de propolis e buna pentru hemoroizi, ulcer varicos. Am avut un caz care s-a vindecat de cancer de col luand 25 de picaturi de tinctura de propolis dimineata, pe stomacul gol", ne-a spus Vasile Stan, apicultor.
"Mierea cu catina contine de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaia! Se ia cate o lingurita dimineata, pe stomacul gol, cu 10 minute inainte de micul dejun. Mai avem si capaceala buna pentru stomac, sinuzita, aciditate a stomacului si miere de trifoi buna pentru osteoporoza si prevenirea nodulilor mamari", mai spune Vasile Stan.
Tot la standul sau, mai gasiti si miere de albine cu afine si trei creme de la fitoterapeutul Marius Tirban: alifie de marul lupului pentru hemoroizi, psoriazis, taieturi si crapaturi; crema de untul pamantului pentru lombosciatica, dureri lombare, ciocuri si alifie de albastrele pentru cearcane si acnee. Toate aceste creme sunt facute cu ingrediente naturale si costa 20 RON fiecare.