S.C. Oleomet - sa S.R.L. este prezenta cu un stand la Sala Dalles, la "A noua Dimensiune" - Festival de Spiritualitate si Terapii Complementare.
Cei doi expozanti, fratii Roxana si Catalin Aldea, ne-au spus cu ce produse au venit la aceasta expozitie.
Este vorba despre 19 produse: uleiuri presate la rece. "Am fost cu o parte dintre aceste uleiuri si in februarie, in Germania. Ne-am certificat si bio si vrem sa scoatem si uleiuri bio! Majoritatea uleiurilor noastre sunt alimentare, recomandate de medicina naturista pentru imbunatatirea organismului. Armurariul, susanul, samburii de struguri, catina si nuca sunt cele mai cautate. Uleiul de chimen negru este bun pentru imunitate, iar uleiul de mustar e bun si pentru masaj si e bogat in Omega 3", ne-a spus Catalin Aldea.
Mai multe detalii despre aceste uleiuri puteti afla de pe site-ul www.uleiuri-naturale.ro.
Le puteti cumpara si in cadrul acestui festival, la standul de la etajul 1 al Salii Dalles. Expozitia mai este deschisa si astazi, intre orele 10.00 - 20.00. Intrarea este libera!
Uleiul de mustar marca VALAHIA este obtinut prin presarea la rece a semintelor de mustar alb (Sinapis alba), care contin intre 30 si 32% ulei.

Utilizare in bucatarie

In India, uleiul de mustar este folosit la gatitul de zi cu zi. Nu are rost sa enumar utilizarile sale, le puteti deduce usor; practic, este folosit la orice. Ca o caracteristica proprie a sa, uleiul de mustar este adesea incins pana ce incepe sa fumege inainte de a se gati cu el, in incercarea de a i se micsora aroma si gustul prea puternice pentru unele preparate. Totusi, temperaturile inalte pot distruge acizii omega-3 din ulei, reducandu-i astfel si calitatile nutritionale. Unii bucatari recomanda diluarea sa cu un ulei rafinat, insipid si inodor.
Pentru prajit este OK, mai ales daca se gateste la temperaturi mari: sotare, stir-fry, prajire in baie-de-ulei. Imprima mancarii gustul sau, dar nu mi s-a parut deloc suparator. Bineinteles, l-am folosit doar la preparate indiene. (http://www.reteteleluiradu.ro/2010/12/16/pe-scurt-despre-uleiul-de-mustar-1/ ).
Uleiul esential de mustar este produsul preferat in India datorita proprietatilor sale curative ( informeaza organicfacts.net ).
Cel mai mare beneficiu al gatirii cu ulei de mustar este reducerea colesterolului. Insa, nu-i tot. Contine acizi grasi omega 3, fier, calciu, proteine, zinc, fibre si niacina. Iata de ce, medicii si nutritionistii recomanda uleiul din seminte de mustar, gratie proprietatilor sale de prevenire a atacurilor de cord si bolilor de inima, pe fondul diabetului. ( http://www.dietetik.ro/din-dragoste-pentru-mustar/4225.html )

Indicatii: - tratarea cu succes a durerilor reumatice;

- antibacterian;
- emolient al pielii.
Uleiul esential de mustar este un excelent stimulent digestiv sau circulator.
Uleiul de mustar este folosit in special ca ulei de masaj.
Aplicat extern, imbunatateste circulatia sangelui, iar efectul este imediat. Mai mult, vei scapa de constipatii si crampe suparatoare, printr-un simplu masaj al stomacului cu acest ulei.
Stimuleaza apetitul si induce starea de foame. Specialistii sunt de parere ca persoanele care au probleme cu kilogramele in minus pot incerca masajul stomacal cu uleiul esential de mustar.
Daca se foloseste intern, are importante proprietati antibacteriene si ajuta la igienizarea si buna functionare a colonului. Se poate folosi si pentru infectiile pielii, extern, aplicat direct pe rana.
Mai mult, controleaza glandele sudoripare si te fereste de transpiratia excesiva, daca se aplica pe piele, dupa baie.
Pentru infrumusetare, il poti folosi ca tratament de par, pentru ca are rolul de a vitaliza si intari radacina parului datorita acizilor continuti. Stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului si astfel se protejeaza radacina parului.
Vara, uleiul esential de mustar indeparteaza mustele si tantarii. Daca te afli intr-o zona predispusa aparitiei lor, incearca sa stergi masa cu uleiul esential si vei scapa de insectele suparatoare.
Este un bun tonic general, pentru ca are numeroase intrebuintari si ajuta la stimularea sistemului imunitar.
Specialistii avertizeaza ca uleiul esential are un efect imediat, iar persoanele care il folosesc pentru prima data pot avea iritatii. Consulta deci medicul tau pentru a-ti spune la ce te poti astepta de la medicamentul tau natural.