Senatorul Valcov Darius Bogdan a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "Ce trebuie sa invatam din zapada cazuta din abundenta la sfarsitul lunii ianuarie 2014", pe care o puteti citi in continuare.

Chiar daca primavara anului 2014 a inceput, as vrea sa va supun spre atentie, astazi, invatamintele pe care trebuie sa le tragem cu totii din acel puseu de iarna de la sfarsitul lunii ianuarie, atunci cand Romania a fost partial afectata de caderile masive de zapada, indeosebi in zonele de sud si est.
Oricat am vrea sa criticam autoritatile pentru interventiile facute in eliminarea surplusului de zapada din zonele intens populate, pentru eliberarea cailor de comunicatie, spre locuinte si institutii publice, uneori efortul si mijloacele folosite nu au fost cele mai potrivite.
Vina nu trebuie gasita, exclusiv, in sarcina operatorilor, prestatorilor de servicii specifice. Aici autoritatile locale, in special cele din marile aglomeratii urbane, trebuie sa regandeasca parcul de utilaje specifice. In ianuarie 2014, atunci cand au fost acele caderi masive de zapada, doar izolat s-au vazut, la lucru, freze necesare degajarii spatiilor rutiere dintre blocuri si de pe arterele rutiere secundare. Aici este o problema, si, din punctul meu de vedere cred ca inzestrarea cu utilaje specifice poate fi facuta, inca de pe acum, de catre scoli, gradinite, spitale si tot ceea ce inseamna institutie publica!
Pe piata, valoarea unui utilaj de acest gen, de calitate si performanta medie, abia daca depaseste o mie de euro. Aceasta suma nu este un prag valoric inaccesibil celor care gandesc in spiritul unui proverb romanesc: "Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie".
Manevrarea unui astfel de utilaj nu necesita pregatire suplimentara, el poate fi deservit de catre o persoana specializata minim in acest sens, din zona sectorului administrativ.
Considerati aceasta declaratie politica un mesaj civic, demn de tinut minte, chiar daca primavara a inceput de cateva zile, iar iarna viitoare este astazi atat de departe.