Vremea se mentine calda pentru aceasta data, chiar deosebit de calda local in vest, centru si in zona de munte. Temperaturile maxime vor fi de la 7 grade in Moldova pana la 18 grade in Dealurile de Vest. Norii acopera temporar cerul dar e loc si pentru soare si numai izolat se va semnala burnita sau ploaie slaba. Vantul va avea unele intensificari in regiunile sudice. Pe arii restranse in zonele joase va fi ceata.

VREMEA LA MUNTE
La munte maximele zilei se vor situa cu peste valorile normale la acesta data: 11 grade la Stana de vale si Paltinis, 10 grade la Predeal si 7 grade la Sinaia. Peste zi intervalele cu nori alterenaza cu cele cu soare si numai izolat se va semnala burnita sau ploaie slaba. Noaptea nebulozitatea se va accentua in Carpatii Occidentali si nordul Orientalilor, unde pe arii extinse va ploua slab. Vantul va avea intensificari pe creste. Izolat pe vai si in depresiuni va mai fi ceata. In weekend, desi temperaturile vor fi in usoara scadere, ele continua sa fie mai ridicate decat cele obisnuite la sfarsit de februarie. Cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii relativ extinse. In zona inalta vor fi lapovite si ninsori slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona inalta.

Sambata vremea va fi inchisa, dar relativ calda pentru ultima decada a lunii februarie. Temporar va ploua, in vestul, centrul si nordul tarii si local, in special seara si noaptea in rest. La munte, trecator vor fi si lapovite sau ninsori. Vantul va sufla cu putere in estul si sud-vestul tarii. Temperatura mai scade usor, astfel ca valorile maxime se vor incadra intre 4 grade in Moldova si 13 grade in Banat si Transilvania. Local, mai ales dimineata, va fi ceata in sud-est.

Duminica cerul va fi noros si temporar va ploua in aproape toata tara, insa cantitatile de apa nu prea sunt insemnate. Noaptea in estul in Transilvaniei dar si la munte pe tot parcursul zile precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari in Crisana, Banat, Oltenia, Dobrogea si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi in continuare peste mediiile climatologice cu pana la 5 grade, cuprinse intre 3 grade in Moldova si 13 grade in sudul Olteniei.

VREMEA PE REGIUNI

• Vremea mult mai calda decat in mod obisnuit la acesta data in regiunile situate in interorul arcului carpatic. Aerul cald mediteranenea ridica mercurul in termometre la 10 grade chiar si in depresiuni la Miercurea Ciuc, 14 grade in Brasov si Cluj Napoca si 16 grade la Sibiu si Timisoara.

• In sud cerul va fi in general noros si vor fi conditii de burnita sau ploaie slaba. Vantul va deveni in general moderat, asta inseamna viteze in jur de 30...40 km/h. Temperaturile sunt in continuare peste medie, maxime intre 10 grade in Baragan, pana la 14 grade in localitatile din nordul Olteniei. Ceata ar putea sa mai fi prezenta pe arii restranse dimineata.

• Conditii de ceata si in Dobrogea unde peste zi soarele se ascunde printre nori, dar chiar si asa temperatura va creste pana spre 9 grade in Constanta si 11 grade la Tulcea.

• Cer innorat si in cea mai mare parte a Moldovei, dar sansele pentru precipitatii sunt reduse. Cel mult ar putea sa apara izolat burnite sau ploi slabe, iar pe langa acestea dimineata sunt conditii de ceata. Vantul devine moderat in nordul regiunii, iar sub aspect termic o vreme calda, cu maxime de 11 grade in Galati, 8 grade in Bacau, 10 grade in Iasi si 7 grade la Suceava.