BALANTA - Nu va neglijati. SCORPION - Masuri profilactice. SAGETATOR - Protejati-va nervii. CAPRICORN - Odihniti-va suficient. VARSATOR - Masura in toate. PESTI - Cautati calea de mijloc

BALANTA
Tensiunile nervoase din prima jumatate a anului va pot afecta sanatatea. In iunie-noiembrie pot aparea probleme cu glandele endocrine, afectiuni greu de diagnosticat si boli psihosomatice. De exemplu, o raceala indelungata poate indica faptul ca nu suportati pe cineva. Iar tratamentul in acest caz nu este medicamentos, ci prin constientizare si iertare. In aceasta perioada este necesar sa eliminati alcoolul, calmantele si alte preparate psihotrope, deoarece reactia organismului va fi imprevizibila si vor avea mai degraba un efect negativ asupra sanatatii si a puterii de munca. Pe parcursul intregului an incercati sa va alimentati moderat si rational. In iulie-septembrie evitati mancarurile prea grase si condimentate, mariti cantitatea de alimente care contin calciu. Gandirea pozitiva, tehnicile de detasare si exercitiile yoga de relaxare va ajuta mult in acest an.

SCORPION
In acest an pasiunile alimentare se pot schimba, pot deveni foarte neobisnuite. Simptomele afectiunilor se pot manifesta neclar, atipic, de aceea e mai bine sa dati dovada de meticulozitate in stabilirea unui diagnostic. Lipsa metodelor profilactice poate agrava artrita, reumatismul, podagra, deformarile coloanei. Se recomanda masuri de calire a organismului. Sistemul nervos isi va manifesta labilitatea in fata stresului, de aceea e mai bine sa va ocupati de profilaxia caderilor nervoase. in prima jumatate a anului tensiunile permanente, calatoriile numeroase si haotice vor duce la dereglari ale regimului de viata, alimentatie dezordonata si probleme cu somnul. Ianuarie-iulie este perioada cea mai dificila pentru sanatate. Din februarie trebuie sa incepeti exercitii pentru flexibilitatea coloanei. in mai consultul medical este obligatoriu. in martie-mai evitati consumului de alcool si preparate farmaceutice - organismul poate avea de suferit, manifestand reactii atipice. in aprilie-iunie nu e cazul sa exagerati cu experimente indoielnice, care va pot afecta sanatatea.

SAGETATOR
Cu putin ajutor, starea generala a sanatatii dvs. se va reface treptat, intarindu-se. Afectiunile cronice si imunitatea scazuta de la inceputul primaverii isi pierd puterea asupra dvs. Evitati un stil de viata sedentar, deoarece acesta va favoriza aparitia depresiilor. in acest an Saturn in Scorpion va raspunde favorabil la activitatile de preventie in statiuni balneare, investigatiile medicale planificate, procedurile profilactice sub control medical. De asemenea, este important sa mentineti sub control nivelul stresului. Ajutati-va sistemul nervos sa se relaxeze: petreceti mai mult timp in natura, faceti dusuri calde-reci, retrageti-va in singuratate. Prima jumatate a anului va necesita control asupra organelor digestive si genitale, din cauza riscului inflamatiilor. La sfarsitul lui aprilie si in iunie, va trebui sa dovediti mai multa fermitate in respectarea unui regim de viata sanatos. In mai sau august ficatul este vulnerabil - consultati medicul specialist.

CAPRICORN
In acest an nu veti avea motive sa va plangeti de sanatate. Organismul dvs. puternic si rezistent va face fata multor eforturi. Vor exista insa perioade tensionate, cand se vor face simtite afectiunile profesionale si cronice. Pentru a le reduce, e bine sa aplicati metode profilactice pe parcursul intregului an. In februarie si octombrie acordati atentie inimii, coloanei, sistemelor endocrin, respirator si genito-urinar. in aprilie va pot supara durerile de cap, tusea si durerile de ficat, sunt posibile procese inflamatoare la nivelul organelor genitale si o excitabilitate nervoasa crescuta. Aveti grija sa dormiti suficient, sa aveti o alimentatie echilibrata si sa faceti exercitii de respiratie. Tot acum o atitudine agresiva si neglijarea riscurilor pot duce la traumatisme ale mainilor, articulatiilor umarului. Lunile mai-iunie si decembrie sunt favorabile pentru tratamente balneare, cure de salina, masaj, schimbarea ritmului de viata.

VARSATOR
Inceputul anului poate aduce afectiuni cu caracter neuropsihic, ce apar in urma irascibilitatii, a insomniilor, a stresului permanent. Poate fi vorba de alergii, eczeme, ulcer gastric. Agresivitatea interioara in ianuarie-februarie, inceputul lui martie poate provoca accidente soldate cu traumatisme. Suprasolicitarile nervoase din prima jumatate a anului impun odihna suficienta si relaxare. in general, starea sanatatii n-ar trebui sa va faca probleme, dar asta numai daca pastrati moderatia in toate. Sub influenta lui Jupiter si a Lunii Negre, va va fi foarte greu sa renuntati la excese in ceea ce priveste placerile vietii - mancare buna si multa, bauturi alcoolice, nopti nedormite -, ceea ce poate aduce probleme cu sanatatea, in octombrie-noiembrie e indicata o consultatie stomatologica. Nu uitati de simtul masurii in toate, in special in privinta mancarii si a bauturii.

PESTI
E posibil sa luati kilograme in plus. Iarna se poate manifesta o atractie exagerata pentru mancare, iar de la sfarsitul lui iulie va fi mai greu sa evitati tendinta spre excese. In acest an va fi dificil sa fiti obiectiva in alegerea metodelor terapeutice, a dietei etc., de aceea e mai bine sa apelati la specialisti, inclusiv in terapii alternative. Daca nu luati pauze, nu va odihniti suficient, suprasolicitarea nervoasa poate crea probleme. In martie-noiembrie creste riscul traumatismelor casnice. In aprilie-iunie e posibil sa fie nevoie de spitalizare sau de o interventie urgenta, de aceea fiti atenta la orice simptome. In a doua jumatate a anului creste probabilitatea aparitiei hipertensiunii arteriale, a afectiunilor ficatului si pancreasului. Vor necesita atentie metabolismul, nivelul colesterolului, starea vaselor de sange si a inimii. Miscarea, sportul vor fi ajutoare importante pentru organismul dvs. in procesul refacerii. Se recomanda o consultatie la stomatolog in octombrie-noiembrie.

Sursa : horoscop-urania.com