Qipa Individual Development S.R.L., in parteneriat cu Convex Network S.R.L. si F.A.S.E.R. Bucuresti au desfasurat in perioada 13-17 ianuarie 2014 tabara de excelenta din cadrul proiectului "Primul pas in cariera ta". Tabara a fost sustinuta in Timisul de Jos, judetul Brasov, la Hanul Dambu Morii.
In cadrul taberei au participat 45 de studenri selectati in functie de rezultatele si activitatea din cadrul sesiunilor de consiliere si orientare vocationala a proiectului, alaturi de traineri si consilieri din echipa de proiect si doi invitati: un profesor universitar din cadrul Universitatii Bucuresti si un manager de Resurse Umane.
Scopul taberei a fost acela de a aprofunda cunostinte si abilitati dobandite in timpul cursurilor, consilierii ii sesiunilor de coaching, precum si dezvoltarea de abilitati noi, precum lucrul n echipa, asumarea de responsabilitati, creativitatea si leadership-ul.
Studentii au fost provocati sa creeze o companie, familiarizandu-se astfel cu notiuni importante: domeniul de activitate, viziunea si misiunea unei companii, planul de afaceri, obiectivele afacerii, analiza SWOT, strategia financiara si strategia de vanzari si marketing, toate in functie de un buget dat si exercitii sau jocuri menite sa aduca cresteri ale acestuia.
Studentii au fost impartiti in patru grupuri, supravegheate si indrumate de echipa de proiect, iar finalul taberei a adus premii pentru cel mai bun plan de afaceri.
In final, atat tabara de excelenta, cat si cursurile la care au participat studentii si-au atins obiectivele vizate, precum si pe acelea de instruire si directionare a tinerilor pentru a le facilita accesul intr-o companie, creandu-le o imagine obiectiva asupra pietei angajatorilor. In esenta, tinerii prezenti au, de acum, cateva linii directoare in ceea ce priveste pregatirea pentru un interviu, lucru ce le va facilita accesul la un job, tinand cont de asteptarile si conditiile pietei de munca din Romania.