RAZVAN VISA SA-SI INTREACA MAESTRUL, DAR NU VA MAI PILOTA NICIODATA! COPILOTUL DE 23 DE ANI are picioarele facute praf și este intr-o stare foarte grava

La doar 23 de ani, copilotul Razvan Petrescu a pacalit moartea de doua ori intr-o zi. A supravietuit prabusirii avionului pe care il pilota impreuna cu modelul sau profesional Adrian Iovan, apoi a fost resuscitat si intors din drumul spre eternitate de echipajele medicale. Acum, acesta este inca in stare grava, ieri dimineata suferind un nou stop cardio-respirator peste care a trecut cu bine. In momentele de luciditate, tanarul plange atat dupa prietenul pe care l-a pierdut, cat si pentru ca visul sau de a ajunge un mare pilot s-a spulberat.
Crescut la Pitesti, Razvan Petrescu a stiut inca din copilarie ca vrea sa zboare, asa ca de la 15 ani s-a urcat la mansa, urmand cursurile de piloti ale Aeroclubului "Henri Coanda" din Bucuresti.
Determinat sa isi urmeze visul, dupa ce a terminat liceul, Razvan a fost admis la Scoala Superioara de Aviatie Civila, iar la 21 de ani s-a angajat ca pilot profesionist. Cei care il cunosc au povestit ca de atunci a facut zeci de curse fara probleme, iar cel mai mult ii placea sa zboare alaturi de pilotul a carui cariera o admira - Adrian Iovan.
Razvan a spus mereu ca zborurile alaturi de acesta erau cele mai placute si ca de fiecare data avea numai de invatat, ceea ce s-a si vazut: la 23 de ani, Razvan e deja pilot instructor.
Nu mai are sanse sa piloteze vreodata
In prezent, tanarul se afla internat la un spital din Cluj-Napoca, dupa ce avionul in care se afla s-a prabusit luni dupa-amiaza in Apuseni. Daca pilotul Iovan a ramas incarcerat intre fiarele avionului, copilotul Petrescu a fost aruncat prin geam in afara aeronavei si a suferit fracturi la ambele picioare, leziuni pe brate, torace, fata si o puternica hemoragie interna, care a fost la un pas de a-i curma viata.
In plus, acesta a agonizat ore in sir in zapada, fapt care i-a provocat si hipotermie. De cand a fost recuperat de pe munte, tanarul se lupta din rasputeri pentru viata sa. Readus din morti in seara prabusirii avionului, Razvan le-a dat din nou emotii medicilor.
"Azi dimineata (n.r. - ieri dimineata) a facut iar stop cardio-respirator. Era sa il pierdem!", ne-au marturisit cativa apropiati ai pilotului. In clipele in care e constient, tanarul le spune medicilor ca se gandeste mereu la prietenul care a murit sub privirile sale, fara sa il poata ajuta. Cu moralul la pamant, Petrescu nu si-a pierdut doar mentorul, ci se teme ca si visul sau de a deveni un "pilot de linie mai bun decat Iovan" se va spulbera.
Chiar daca va face recuperare fizica si se va reabilita psihic, o regula nescrisa in lumea aviatiei spune ca un pilot implicat intr-un accident - chiar daca nu are vreo vina - nu va mai fi angajat niciodata de vreo companie aeriana.
Parintii au venit intr-un suflet la Cluj
Alaturi de el se afla familia - sora si parintii -, sosita intr-un suflet de la Pitesti. Aceasta a povestit ca Razvan e in stare de soc, dar este lucid si a putut vorbi cu el. "Vestea am primit-o de la sotul meu si a fost groaznic. Eu cred in soarta si in destin. Ce ti-e scris in frunte iti e pus... Asa a fost sa fie...", a declarat pentru citynews.ro mama lui Razvan.
Sotii Petrescu se gandesc cu groaza ca fiul lor ar fi putut muri si el in padurea din Apuseni, daca nu ar fi fost satenii voluntari din Horea.
"Are cele mai grave rani dintre cei vii si este cel mai bine dintre cei morti. Are multiple fracturi, dar coloana e intreaga si nu are nimic la cap. Vreau sa le multumesc motilor care s-au mobilizat. Jos palaria! Dar sunt foarte suparat pe serviciile specializate care trebuiau sa faca treaba asta. Daca as fi un infractor, m-ar fi gasit dupa semnalul telefonului mobil, chiar daca aparatul ar fi oprit", este de parere Dan Petrescu, tatal copilotului.
Preda la Scoala de aviatie de la Strejnic si era un perfectionist
Despre copilotul Razvan Petrescu, colegii lui au numai cuvinte de lauda: "Este un tip meticulos, isi organizeaza cursurile la perfectie. Razvan este si instructor de zbor pentru incepatori, la Strejnic, langa Ploiesti. Toti elevii lui treceau printr-o riguroasa lectie de zbor inainte de a urca la bord. Era obsedat sa nu faca greseli si le explica incepatorilor ca orice mica eroare poate duce la o tragedie".
Apropiatii lui Razvan ne-au mai dezvaluit ca toata lumea il indragea pentru ca, ori de cate ori cineva gresea, el avea rabdarea sa-i explice ce n-a facut bine. Este painea lui Dumnezeu.

Sursa:libertatea.ro