Senatorul de DIASPORA ADRIAN ANGHEL a sustinut o declaratie politica intitulata: " De 1 Decembrie, am fost prezent la evenimentele organizate de comunitatile romanesti din Statele Unite ale Americii, al caror mesaj doresc sa il transmit azi mai departe, in Parlamentul Romaniei", pe care o puteti citi in continuare.

Ma simt impresionat de eforturile romanilor de pretutindeni, care promoveaza imaginea unei tari puternice, unite, facand abstractie de distanta fizica fata de Romania. Este dovada clara a faptului ca pretutindeni in lume, romanii stiu sa-si respecte Ziua Nationala si sa fie patrioti.
Cred ca in acest decembrie, am primit un cadou istoric. Decizia Curtii Constitutionale din Republica Moldova, prin care limba romana este recunoscuta drept limba oficiala in Republica Moldova m-a bucurat nespus, atat pe mine, cat si pe membrii comunitatilor romanesti aflate pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.
M-am simtit mandru sa sarbatoresc aceasta decizie alaturi de cetatenii romanii care pastreaza spiritul romanesc atat de viu, in gandire si in simtiri, si doresc sa subliniez faptul ca, desi aflati la mii de kilometri distanta, romanii din afara granitelor sunt convinsi de faptul ca limba romana este principalul liant care reuseste sa ne uneasca oriunde in lume.
Consider ca alaturi de multe decizii si proiecte oficiale, concretizate intre Romania si Republica Moldova in ultima perioada, din acest decembrie, aceasta decizie care ne uneste, ridica limba romana pe care o vorbim de veacuri la loc de cinste, si ne face mandrii ca romani, indiferent de locul fizic in care ne aflam pe acest Pamant.