La dosarul lui Cristian Cioaca au fost depuse, chiar in timpul procesului, mai multe scrisori, semnate sau anonime. Unele dintre acestea sunt extrem de interesante, scrie Ziarulring.ro.
Ultima sosita este din partea detinutului Nicu Parleteanu, celebrul detinut care a amenintat-o cu moartea pe ex-judecatoarea Aspazia Cojocaru, de la Curtea Constitutionala. Ciudat este ca, pana in prezent, scrisoarea lui Pirleteanu a fost trecuta sub tacere.
Printre altele, in scrisoarea adresata instantei care-l judeca pe ex-politistul Cristian Cioaca, detinutul Nicu Parleteanu spune ca a fost partas-complice la asasinarea Elodiei. Si, pentru a fi convingator, Parleteanu pluseaza. Si spune ca poate sa aduca in fata instantei obiecte ale Elodiei. Adica poate aduce, in vederea expertizarii, obiecte personale ale avocatei disparute, pentru a carei foarte controversata presupusa ucidere este acum judecat sotul acesteia, Cristian Cioaca.
Parleteanu este judecat, in prezent, la Judecatoria Sectorului 5 pentru ca i-a trimis o scrisoare de amenintare judecatoarei Aspazia Cojocaru, de la Curtea Constitutionala, in perioada suspendarii presedintelui Traian Basescu. In respectiva scrisoare, pe care Parleteanu o semna "cu stima si respect, asasinul Elodiei", detinutul scria:
"Stimata doamna judecator/cat de curand am sa te omor/(...)/te voi trimite dupa Elodia draga/sa nu te mai intorci niciodata". Interesant este ca si in declaratia data in fata instantei care-l judeca, Parleteanu a spus ca a fost complice la asasinarea Elodiei. Astfel, in declaratia sa de inculpat data in fata instantei in data de 12 iunie 2013, Nicu Parleteanu recunostea ca a trimis partii vatamate Aspazia Cojocaru "scrisoarea la care se face referire in rechizitoriu", dar, surprinzator sau nu, recunostea, fara a-i cere nimeni acest lucru, si faptul ca a participat la uciderea Elodiei. Mai intai spune cum a scris scrisoarea.
"Este adevarat ca atunci cand am intocmit aceasta scrisoare ma aflam detinut in Penitenciarul Giurgiu in executarea unei pedepse aplicate pentru omorul comis asupra tatalui meu. Precizez ca nu am fost ajutat de nimeni la intocmirea acestei scrisori. Cat despre prima coperta a acestei scrisori de tip felicitare, precizez ca acea cruce neagra din decupaj exista deja pe felicitarea primita de mine cu ocazia Sarbatorilor de Paste de la o fundatie. Referitor la tubul de lipici gasit in camera mea de detentie, l-am folosit pentru a lipi un decupaj dintr-un proces-verbal, al carui continut facea referire la asasinarea la comanda a unor magistrati si ofiteri de politie de catre un grup care avea legatura cu moartea Elodiei Ghinescu". In finalul scrisorii, Parleteanu isi asuma participarea-complicitatea la asasinat.
"Recunosc ca am fost complice la asasinarea Elodiei Ghinescu, complicitatea fiind determinata de presiunile acestui grup si a fost tocmai urmare a faptului ca am refuzat sa il asasinez pe ofiterul de politie Negrea Marian". Daca Parleteanu va fi audiat si in procesul "Cioaca-Elodia" ramane de vazut.