OMISAN Farmaceutici a fost prezenta recent cu un stand la cel de-al 3-lea Congres de Medicina Integrativa de la Bucuresti.
Gama de spray-uri oculare NebuVis produse de compania Omisan Farmaceutici din Italia sunt singurele spray-uri cu micronebulizator pentru aplicare directa pe ochi, 100% naturale si biocompatibile. Se pot aplica peste lentilele de contact, nu contin clorexidina, timerosal, clorura de benzalconiu, fenoxietanol sau componente de origine animala si sunt valabile 90 de zile de la deschiderea flaconului.
Gama NebuVis contine 3 produse: NebuVis ochi iritati (extract de silur), NebuVis ochi obositi (extract de afine) si NebuVis ochi uscati (0,3% acid hialuronic).

NEBUVIS OCHI IRITATI CU EXTRACT SILUR

Silurul medicinal sau iarba de silur (Euphrasia officinalis) - este una din plantele recunoscute si utilizate in medicina naturista din diferite tari, de multe secole. Denumirea populara este "iarba ochilor", iar in traducere din limba engleza,  denumirea plantei inseamna "ochi limpezi", din limba franceza "scapa de ochelari", iar din limba greaca - "bucuria unei bune vederi". In compozitia silurului medicinal se regaseste un complex de substante active (glicozide, flavonoide, iridoide, antociane, cumarine, vitamina C, caroten, tanine, saponine, uleiuri eterice si grase, microelemente: cupru, mangan, zinc, bor, argint, magneziu, molibden, fier, crom, nichel), care actioneaza  biochimic asupra cauzelor modificarilor inflamatorii si degenerative la nivelul retinei ochiului.
Actiunea biologica a silurului: antiinflamatoare, antialergica, astringenta (in special pentru mucoasa pleoapelor si conjunctiva), scade tensiunea intraoculara, imbunatateste functia vederii etc. Iarba de silur este larg utilizata in oftalmologie pentru ameliorarea senzatiei de usturime si lacrimare a ochilor, pentru cresterea acuitatii vizuale, profilaxia afectiunilor oculare de diversa provenienta, in procese degenerativ-distrofice ale membranei oculare. Chiar si in traumele ochilor, atunci cand exista riscul  de afectare a corneei, silurul poate reduce durerea si inflamatia. Are actiune favorabila in stari de oboseala ale ochilor, determinate de iluminatul artificial, in efort intens asupra ochilor, in hipersensibilitate la lumina solara.
NEBUVIS OCHI USCATI 0,3% ACID HIALURONIC
Acidul hialuronic (HA), de asemenea, cunoscut sub numele de hialuronat de sodiu, este o substanta prezenta in tesuturile mamiferelor.Este un bio-polimer extrem de biocompatibil, avand o masa moleculara foarte mare si este excelent tolerat de pacientii cu ochi sensibili si uscati.HA are o vascozitate ridicata, retine umiditatea, protejeaza si stabilizeaza filmul lacrimal, ajuta la regenerarea celulara.Hialuronat de sodiu este utilizat cu succes si in chirurgia oftalmica.

NEBUVIS OCHI OBOSITI CU EXTRACT DE AFINE

Aceste minunate fructe au fost folosite in alimentatia omului inca cu 3.000 de ani inaintea erei noastre, datorita efectelor terapeutice pe care le detin. Afinele au fost folosite pentru tratarea anumitor afectiuni, de la probleme ale rinichilor si pana la febra. S-a aratat faptul ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial, soldatii consumau afine pentru ca le sporea acuitatea vizuala pe timp de noapte. Despre afine se spune ca sunt un antioxidant puternic, cu un efect major in vascularizare.
Stopeaza formarea bacteriilor si a infectiilor si au un rol foarte important in sanatatea ochilor si imbunatatirea vederii.
Gama de produse naturale Omisan mai contine picaturi oculare sterile din extracte de plante: albastrele, silur, musetel, nalba de padure, aloe vera, proteine de grau, helicrysum, galbenele si solutii pentru intretinerea lentilelor de contact cu aloe vera si acid hialuronic, extract din nuca de cocos sau cu miere.
Extractele sunt obtinute din plante cultivate pe plantatii controlate, fara organisme modificate genetic.
Mai multe detalii gasiti pe site-ul reprezentantului autorizat in Romania - www.omisan.eyecare.ro.