Ramona Pirvu de la delicatese din Poiana Fermecata a participat recent la targul de produse traditionale de la Muzeul Taranului Roman.
"Am venit cu delicate din Poiana Fermecata - inregistrata la OSIM. Sunt facute in casa, chiar de mama mea, Florentina Radulescu, pe care o ajut si eu! Am adus la acest targ: dulceata, salata de ghebe si salata de zacusca. Avem 20 de produse. Salatele costa 10 - 15 si 20 RON, iar siropurile costa intre 10 - 15 RON", ne-a spus Ramona Pirvu, administrator la Delicatese din Poiana Fermecata.
Tot de la ea, am aflat ca siropul de catina este presat la rece si ca produsele sunt livrate in toata tara prin curierat, iar in Bucuresti sunt livrate personal.
Produsele lor nu contin conservanti.
Siropurile sunt frumos ambalate, colorat, si sunt din: afine, catina, muguri de brad, papadie si fructe de padure", a spus Ramona Pirvu.
Produsele de la Poiana Fermecata sunt expuse si vandute nu numai la targul de la MTR, ci si la Romexpo - Bucuresti, la targurile de la Brasov, Sinaia, Bran.
"Cel mai bine, la targul de la MTR, au mers: siropul de catina - benefic pentru imunitate si raceli si dulceata de ghimbir.

Mai multe detalii la: [email protected]


Beneficiile siropului de catina

Dintre toate fructele, catina contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de aproape zece ori mai mult decat citricele. Deasemenea, fructul de catina contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat contine morcovul), dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali. Este benefica in afectiuni precum ulcerul gastric si duodenal, diaree, reumatism, afectiuni neuroendocrinologice, circulatorii si hepatice. Mai este folosita si in tratamentul alcoolismului, stresului, asteniei, anemiei coronariene, hipertensiunii arteriale, gingivitelor. Un efect demn de luat in seama il are si asupra depresiilor, bolii Parkinson, tumorilor, adenoamelor, afectiunilor bucale, faringitei, raguselii, gripei, racelii, intoxicatiilor si leucemiei. Catina este, deasemenea, considerata un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent, anticancerigen. Ea este indicata si pentru tratarea afectiunilor ficatului, splinei si rinichilor. Dimineata, pe stomacul gol, o lingurita de sirop de catina va face minuni pentru organismul tau.
COMENZI SIROP: TELEFON 0727232510


Efectele benefice ale siropului din mure


Datorita continutului ridicat de fitoestrogen, murele au efecte benefice asupra sanatatii femeilor, protejandu-le de cancerul cervisal si de cancerul la san. Deasemenea, murele au proprietati astrigente generate de continutul ridicat de tanin. Acesta intareste tesuturile, amelioreaza sangerarile minore si ajuta la tratarea diareei si a inflamatiilor intestinale. Consumul de mure e indicat, din aceleasi motive, si pentru infectii usoare precum iritatii ale gingiilor si dureri in gat. Tot datorita taninului, murele sunt folosite pentru tratarea hemoroizilor. In plus, murele sunt pline de antocianine - responsabile pentru culoarea lor intensa. Aceste substante au proprietati puternic antioxidante, fiind sprijinite si de vitaminele C si E si de acidul elagic. Toate protejeaza impotriva cancerului si a afectiunilor cronice, inclusiv a celor cardiace. De asemenea, antioxidantii intarzie procesul de imbatranire a organismului, ameliorand inclusiv bolile psihice.

COMENZI SIROP: TELEFON 0727232510