Nu prea fericiti, bucurestenii s-au obisnuit cu dese intreruperi ale alimentarii cu energie electrica in diverse zone din Capitala. In schimb, locuitorii de pe Calea Dorobantilor, din portiunea dintre British Council si "Perla", sunt total nemultumiti de iluminatul public insuficient.
Este o artera de circulatie importanta, mereu aglomerata, pe care trec si turisti, romani sau straini, si cu cateva ambasade (Croatia, Turcia, Ucraina, Iugoslavia), magazinul Billa, o carciuma italieneasca, o scoala internationala Cambridge, iar in apropiere de hotelul Howard Johnson, in zona British Council, vizavi de ASE, sunt si cateva cafenele pe trotuare.
Iluminatul public insuficient ii nemultumeste si pe participantii la traficul rutier. Din cauza beznei, circulatia auto se desfasoara cu dificultate, iar pietonii sunt in pericol, deoarece toate trecerile pentru pietoni - nu putine in aceasta zona - sunt si ele cufundate in bezna.
Pe aceasta portiune din centrul Capitalei, pe Calea Dorobantilor, in portiunea dintre British Council si "Perla", sunt doua benzi pe sens, dar NU EXISTA stalpi de iluminat. Iluminatul stradal se face prin becuri AGATATE PE O SARMA, pe mijlocul strazii (foto). Total insuficient, mai ales ca multe becuri sunt arse.
Facem pe aceasta cale un apel la autoritati sa remedieze DE URGENTA iluminatul acestei artere importante a Capitalei Romaniei. Ne permitem chiar sugestia de a fi montati stalpi cu becuri suficiente, separat pentru trotuare si pentru carosabil.
Pana la instalarea stalpilor, totusi ar fi atat de greu sa fie inlocuite becurile arse? Nici nu indraznim sa cerem indesirea becurilor sau montarea unor becuri cu o putere luminoasa mai mare...