Florian Chise din Bihor participa constant la targurile traditionale. Il puteti gasi si la targul traditional organizat in Piata Amzei si la targul Indagra de la Romexpo.
"Targurile astea traditionale sunt binevenite si asa iti promovezi marfa! Avem palinca Tramuta de pruna, de mar care merg foarte bine! Palinca cea mai buna e cea care se bea la temperatura de 20 de grade Celsius, altfel nu ii simti gustul", ne-a spus Florin Chise.
Pe sticlele de palinca Tramuta sunt in fotografii fiica acestuia, Andreea, si tatal lui, Florian.
"Palinca este o bautura alcoolica traditionala romaneasca obtinuta exclusiv prin fermentarea alcoolica si distilarea unui fruct carnos sau a unui amestec de fructe ori a unui marc de fructe sau a unui suc din acest frunct ori dintr-un amestec de fructe, in prezenta sau lipsa samburilor.
Din punct de vedere fizic, distilarea este procesul de trecere al unui lichid in stare de vapori, prin fierberea acestuia intr-un recipent, rezistent la temperaturi ridicate si condensarea vaporilor rezultati intr-un sistem racitor.
Palinca de la prima distilare, in Bihor, se numeste vutca si are cel mult 25 grade.
Palinca Tramuta este o bautura traditionala rezultata din dubla distilare a prunelor bine coapte si fermentate in vase de lemn.
Taria alcoolica este de 50-52% vol. Palinca Tramuta este invechita minimum un an in vase de dud sau stejar de la care capata o culoare usor galbuie pastrandu-si insa aroma si buchetul prunelor bine coapte", a mai spus Florian Chise.
Motto-ul lui Florian Chise este: "Palinca face ca oamenii sa se simta bine, creeaza o ambianta placuta la botez, la nunta, la aniversari".