Senatoarea Ecaterina Andronescu a sustinut, in plenul Senatului din 16 Octombrie 2013, o declaratie politica pe care o puteti citi in continuare.

Declaratia mea de astazi s-ar putea numi mai degraba o declaratie de suflet, pentru ca am venit la aceasta tribuna ca de la inaltul microfon al Senatului Romaniei sa adresez un cuvant de pretuire si de multumire unui profesor: Arcadie Sfirnaciuc, din comuna Marginea, judetul Suceava, un profesor care duminica a implinit 100 de ani.
Au venit sa-l omagieze pe profesor fostii lui elevi, Inalt Preasfintia Sa Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, si ceea ce a fost extraordinar de impresionant au fost cuvintele fostilor elevi ai profesorului, astazi, in marea lor majoritate, pensionari.
Profesorul Arcadie Sfirnaciuc a fost unul dintre dascalii de temelie ai acestui neam, un dascal care i-a invatat nu numai matematica pe elevii sai, i-a invatat cum sa inalte neamul. A asezat caramida dupa caramida la formarea atator generatii de elevi, a facut razboiul si, mai ales, i-a pasat de oamenii comunei Marginea, in care si-a desfasurat activitatea didactica. O comuna cunoscuta, mai degraba, prin ceramica de Marginea, decat prin faptele extraordinare ale profesorului.
Se cuvine de la acest microfon sa-i transmitem ca-l pretuim, sa-i spunem: "La multi ani!", domnule profesor, sa fiti sanatos si sa va dea Dumnezeu puterea bucuriei faptelor extraordinare pe care le-ati facut pentru toate generatiile de elevi care v-au trecut prin bancile claselor in care ati predat.