Senatorul Victor Mocanu a sustinut in plenul Senatului din 1 Octombrie 2013 o DECLARATIE POLITICA cu titlul: "Raspuns satisfacator al Comisiei Europene in legatura cu vinurile moldovenesti", pe care o puteti citi in continuare :

Prin aceasta declaratie politica, doresc sa felicit, ca senator al Romaniei, propunerea facuta de Comisia Europeana in sensul deschiderii complete a pietei UE pentru vinurile moldovenesti. In mod evident, raspunsul Comunitatii Europene a fost generat de restrictiile anuntate de oficialii rusi pe 10 septembrie.
Embargoul atat de nedrept si de sfidator formulat de rusi ar avea la baza, potrivit acestora, calitatea slaba a vinurilor moldovenesti, enunt contrazis de cei mai multi dintre specialistii oenologi. Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, domnul Dacian Ciolos este de remarcat pentru intentia de a finaliza in cel mai scurt timp procedurile pentru avizarea Acordului de Liber Schimb. Consider ca si Romania poate ajuta Republica Moldova prin cresterea cererii de vin moldovenesc pe piata autohtona.Va multumesc pentru atentie!