Atunci cand un dinte nu mai poate fi recuperat si se recurge la extractia lui, este indicat ca dupa vindecare sa se realizeze o lucrare protetica. Ce inseamna acest lucru? Umplerea golului ramas cu un dinte fals, cu ajutorul unei punti dentare, a unei coroane pe implant sau a unei proteze mobile.
Chiar daca protezarea dintilor nu este de dorit, cel mai bine fiind sa se pastreze dintii naturali intr-o stare buna de sanatate, ea este esentiala atunci cand acest lucru nu mai este posibil.
"Protezarea dintilor este o etapa deosebit de importanta in medicina dentara. Dupa ce s-a extras un dinte, orice pacient ar trebui sa decida sa il inlocuiasca cu un dinte fals, indiferent de metoda pentru care opteaza. Aceasta faza este necesara deoarece, in timp, spatiul gol ramas intre dintii existenti se va modifica, dintii migrand in toate sensurile: se vor inclina, organismul ii expulzeaza din os in tendinta gasirii unui vecin sau dinte antagonist", explica Dr. Christian Marmandiu, medic stomatolog si coordonator al Swiss Ecodent Clinic din Bucuresti.