Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata "Politizarea unei tragedii - o palma data tuturor romanilor", pe care o puteti citi in continuare.

Parca nicicand inceputul de toamna nu a fost atat de sumbru, purtand amprenta unei tragedii medievale care a socat si a inlacrimat o tara intreaga. Ma refer, bineinteles, la moartea absurda a unui copil de 4 ani. Si ce moarte e asta, in secolul XXI, sa fii mancat de caini comunitari?! Ce s-a intamplat este inadmisibil, suntem cu totii de acord.
Dar, nici bine nu s-au uscat lacrimile - daca se vor usca vreodata - pe obrajii celor care l-au plans pe micutul Ionut Anghel, ca a inceput scandalul. De fapt, a reinceput, pentru ca scandal din orice e ce stiu romanii sa faca mai bine. Dreapta politica arata acuzator spre stanga, stanga arata spre dreapta, toti arata in sus, in jos si cer demisii peste demisii, imbracand in cuvinte pompoase o drama imensa. De parca acuza politica ar putea intoarce lucrurile intr-un punct anterior tragediei. Nu poate, stimati colegi, si stim cu totii acest lucru. Acuzatiile sunt inutile si nu ajuta pe nimeni, cu atat mai putin pe membrii familiei indurerate si pe multele mii de victime ale cainilor fara stapan.
In acest context deloc onorant, fac apel la o incetare imediata a acestui razboi al declaratiilor. Vinovatii trebuie sa plateasca - iar pentru asta avem justitia - iar noi, cei de aici, sa reparam printr-o lege corecta si unitara aceasta problema, dupa prea multi ani de ignorare. Si, cu tot respectul pentru iubitorii de animale, sa plecam de la premisa ca avem o constitutie scrisa de oameni pentru oameni, nu altceva.
In final, vreau sa mai fac o singura remarca: de-a lungul anilor, zeci, poate sute de evenimente similare s-au petrecut in toate colturile tarii: oameni de toate varstele si conditiile au platit cu viata greseala de-a se afla in vecinatatea unor caini flamanzi si salbaticiti. Stimati colegi, o demisie ceruta acum, din ratiuni mai mult politice decat administrative, nu va rezolva nimic. Va fi, insa, inca o palma data tuturor romanilor.