Jurnalul National: DNA vede conspiratia condusa de comunisti! Rechizitoriul lui Papici pentru profesorul Bradisteanu atinge ridicolul absolut (Autor: Magda Marincovici)

Rechizitoriul, prin care procurorii DNA l-au trimis in judecata pe doctorul Serban Bradisteanu pentru favorizarea infractorului, , Emanuel-Danut Georgescu. intr-un articol aparut in editia online din 29 iulie a.c., este amintit seful Sectiei I a DNA, Lucian Papici care confirma aceste date din rechizitoriu.

Politia politica umbla si la dosarul de cadre!

Medicul Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, a fost acuzat ca, de fapt, atunci cand el se straduia sa-i salveze viata lui Adrian Nastase dupa tentativa de suicid, incerca sa amane punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei la care a fost condamnat fostul premier. Acesta este motivul pentru care procurorii DNA l-au trimis in judecata pe medicul Serban Bradisteanu in data de 5 decembrie 2012.
Procurorii DNA il acuza pe medicul Serban Bradisteanu ca l-a internat pe Adrian Nastase in sectia Chirurgie Cardiaca si Vase Mari, fara a exista o indicatie terapeutica pentru aceasta sectie. De asemenea, potrivit rechizitorului, medicul Serban Bradisteanu a preluat controlul comunicarii publice a informatiilor despre acest caz "desi nu avea calitatea de purtator de cuvant".
In rechizitoriu se mai spune ca: "Atat invinuitul Bradisteanu Serban Alexandru cat si martorul (...) au primit, in seara de 23.06.2012, interventia (...), pe care il denumesc "profesor" sau "doctor" si care ii avertizeaza sa fie atenti ca ceilalti medici nu ar fi de acord cu "ceva" in legatura cu transferul lui N.A. la o unitate de detinere, ceea ce denota preexistenta unei intelegeri care viza chiar zadarnicirea punerii in aplicare a mandatului de executare a pedepsei inchisorii emis de catre Tribunalul Bucuresti si care-l privea pe N.A. (se pare ca indicatiile unui fost secretar al P.C.R., asa cum se recomanda interlocutorul, au prevalat dispozitiilor instantei)".
La rechizitoriul de trimitere in judecata a celebrului medic roman, autor al primului transplant de inima din tara noastra, sunt si declaratii ale unor politisti care aveau misiunea de a pune in executare mandatul de ducere la inchisoare a lui Adrian Nastase. Astfel, unul dintre politisti sustine ca medicul Serban Bradisteanu nu i-a permis sa intre in salonul unde se afla fostul premier. Dar chiar din declaratiile politistului reiese ca medicul Bradisteanu s-a opus, deoarece "zona respectiva era una aseptica". Totusi, asa cum insusi politistul marturiseste: "...am exploatat momentul in care a intrat o alta persoana in Sectia ATI si am patruns si eu, unde l-am observat pe condamnat intins pe unul dintre paturi".
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, Adrian Nastase nu trebuia internat in sectia de Chirurgie Cardiaca, ci "era oportuna internarea pacientului in Sectia de chirurgie plastica si operatorie".
In opinia procurorilor DNA, actiunile medicului Bradisteanu fac parte dintr-o "conspiratie", conceputa de un fost secretar de stat din Cabinetul Nastase si fost secretar al PCR, Emanuel-Danut Georgescu: "Dincolo de demersurile oficiale, a mai existat o latura perceputa insa de organele de urmarire penala si care a explicat de fapt mecanismul prin care se dorea zadarnicirea aplicarii mandatului de executare a pedepsei inchisorii nr.196/20.06.2012, demonstrandu-se existenta unei "conspiratii" coordonate de (...), profesor la universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davilla" Bucuresti, fost secretar de stat in Guvernul N.A. si fost secretar de partid al P.C.R".