B365.ro: Dan Helciug a castigat procesul cu ARD pentru imnul din campania electorala

Piesa "Castigam cu inima", compusa de Dan Helciug, a fost utilizata de ARD ca imn de campanie in preajma alegerilor parlamentare din decembrie 2012. Cantaretul a acuzat ca PDL, Forta Civica si PNTCD nu l-au platit pentru folosirea piesei.
Helciug a intentat proces, iar instanta a decis ca partidele din defuncta ARD nu si-au indeplinit obligatiile impuse de regimul drepturilor de autor, scrie rtv.net. In consecinta, Helciug urmeaza sa primeasca despagubiri in valoare de 15.000 euro.
Dan Helciug a fost contactat de agentia de publicitate La-Luna pentru a oferi melodia "Campionii" pentru imnul unui partid. In ziua respectiva, el a facut cateva modificari pe piesa si a trimis-o drept demo agentiei. A doua zi, la lansarea candidatilor ARD in Sectorul 3 din Bucuresti, melodia era prezentata drept imnul oficial, fara ca artisul sa isi fi dat acordul.
"A fost o propunere pentru un partid politic, habar n-am avut care, ca s-a intamplat de pe o zi pe alta. Urma sa fiu contactat din nou, ca sa stam la masa la negocieri, ca sa stabilim termenii contractului. Era o propunere de colaborare. Este un pic modificat textul. Era un demo. O propunere", a declarat Helciug in decembrie 2012 pentru Ziare.com, adaugand ca nu se astepta la asa ceva, mai ales ca intermediarul de la agentia de publicitate era un cunoscut al sau.