DeCeNews: Iliescu saluta aparitia unei forte de stanga romanesti in Moldova

Presedintele Partidului Noua Optiune Istorica (NOI), Victor Alexeev, s-a intalnit, lunea trecuta, la Bucuresti, cu presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Intrevederea vine in contextul profilarii unei puternice forte de stanga romanesti in Republica Moldova, alternativa pentru electorii de peste Prut care ii aveau ca singuri reprezentanti ai stangii pe comunistii lui Vladimir Voronin.
Initiativa intalnirii dintre Alexeev si Iliescu i-a apartinut acestuia din urma, se arata intr-un comunicat al partidului NOI. Cei doi au vorbit despre parteneriatul dintre Republica Moldova, necesitatea revenirii postului public de televiziune in spatiul mediatic din Moldova sau orientarea pro-europeana a noii forte de stanga.
Victor Alexeev si-a aratat disponibilitatea de a colabora cu partidele din Romania pentru a "imbunatati strategiile" partidului NOI.
"La randul sau, domnul Presedinte Ion Iliescu a salutat aparitia la Chisinau a unui partid care reprezinta stanga nationala, patriotica si proeuropeana, si si-a manifestat interesul pentru aspiratiile pro-europene ale poporului din Republica Moldova. In acelasi timp, domnul Presedinte Ion Iliescu si-a exprimat aprecierea pentru obiectivele Partidului Noua Optiune Istorica (NOI) de aducere a Republicii Moldova in familia euroatlantica (NATO) si de abandonare a structurilor CSI. Totodata, domnul Presedinte Ion Iliescu l-a asigurat pe domnul Victor Alexeev de tot sprijinul in vederea atingerii obiectivelor propuse", se mai arata in comunicatul NOI.