Jurnalul National: Meteorologii anunta temperaturi CANICULARE in aproape toata tara. PROGNOZA METEO pentru urmatoarele zile

Dupa ploile torentiale si inundatiile de proportii cu care ne-am luptat, acum stam sub o noua amenintare. Meteorologii anunta temperaturi caniculare in aproape toata tara. Saptamana viitoare, ne vom lupta si cu temperaturi de 36 de grade Celsius.
Luni, vremea va fi calduroasa in majoritatea regiunilor, cu maxime termice cuprinse intre 28 de grade in nordul Moldovei si in depresiuni si 34 de grade in sudul si, local, in vestul tarii. Soarela va fi umbrit putin de nori in special dupa-amiaza, cand pe arii restranse la munte si cu totul izolat in celelalte zone vor fi ploi de scurta durata. Vantul nu pune probleme, asa ca luni va puteti bucura in voie de gradele generoase din termometre.
Vremea este calduroasa si in Capitala pe parcursul zilei cand mercurul in termometre se avanta spre 33...34 de grade. Soarele este generos, iar vantul nu se simte.
Marti, vremea se va mentine calduroasa, caniculara la amiaza in vestul, centrul si sudul tarii, unde indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor pleca de la 29 in estul Transilvaniei si in Bucovina si vor ajunge la 35 de grade in vest, centru si sud. Cerul va fi variabil si doar cu totul izolat, mai ales dupa-amiaza si indeosebi in zona de munte, vor fi ploi de scurta durata, insotite de descarcari electrice, dar vantul nu prea se agita.
Vremea ramane calduroasa si marti in Bucuresti, astfel ca maxima termica se va situa in jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat.
Mijlocul saptamanii aduce in continuare o vreme calduroasa, caniculara dupa-amiaza in zonele de campie si podis, iar apoi spre sfarsitul intervalului valorile termice vor fi in scadere usoara, iar probabilitatea de aparitie a ploilor va creste in nord-vestul tarii si in zona de munte. Totodata indicele temperatura-umezeala atinge si izolat depaseste usor pragul critic de 80 al disconfortului termic, iar maximele termice sunt cuprinse intre 29 si 35...36 de grade in zonele de campie si podis, mai ales din vestul si sudul tarii.