Societatea de Stomatologie Estetica din Romania (SSER), sub egida International Federation of Esthetic Dentistry (IFED), organizeaza in perioada 16-18 mai 2013, Congresul International de Estetica Dentara, la Bucuresti.
Ajuns la cea de a 10-a editie, proiectul "Dinamism, Eficienta si Noi Tehnologii in medicina dentara (DENT)" reprezinta un model de referinta in cadrul proiectelor educationale din Romania. Acesta initiativa cofinantata din fonduri europene (POSDRU) contribuie la formarea si dezvoltarea profesionala a medicilor stomatologi din tara.
Proiectul DENT propune instruirea gratuita, pe o perioada de trei ani, a peste 3.000 de specialisti in medicina dentara, obiectivul general fiind cresterea competitivitatii medicilor dentisti, dobandirea de noi cunostinte, dezvoltarea unor abilitati si aptitudini care sa favorizeze imbunatatirea performantelor individuale, precum si adoptarea noilor tehnologii in domeniul medicinei dentare.
In cadrul conferintei de presa ce a marcat inceperea lucrarilor Congresului, presedintele SSER, prof. dr. Constantin Varlan a declarat: "Faptul ca am ajuns la a 10-a editie dovedeste pe de o parte consecventa actiunilor noastre si angajamentul luat in ceea ce priveste pregatirea profesionala a medicilor dentisti, precum si interesul pe care acestia il manifesta fata de imbunatatirea continua a serviciilor medicale din Romania. Caracterul strategic al acestui proiect este evidentiat si de prezenta partenerilor nostri din cadrul autoritatilor centrale care ne sunt alaturi atat in procesul de implementare cat si cu astfel de ocazii."
In cadrul Congresului s-a lansat si volumul Incursiune in estetica dentara, editat de dr. Florin Lazarescu, ce cuprinde lucrări ale specialistilor din domeniu: "Acest volum vine in completarea eforturilor noastre si uitandu-ma inapoi la activitatea din ultimul deceniu, constat cu satisfactie ca
informatiile impartasite de catre lectorii de renume mondial au ajutat comunitatea stomatologilor din Romania sa tina pasul cu noutatile din domeniul esteticii dentare", a conchis Dr. Lazarescu cu ocazia prezentarii volumului.
Elementelor definitorii ale proiectului DENT, in cadrul caruia a fost organizat Congresul International de Estetica Dentara sunt:

- DINAMISM: cea mai numeroasa participare la un eveniment de profil din Romania. Vor fi prezenti 25 de lectori internationali, iar lucrarile stiintifice, atat cele teoretice cat si cele practice se vor desfasura in paralel in 4 săli. Printre lectorii internationali ce vor sustine prezentari se numara Prof. Dr. Massimo Simion (Italia), Prof. Dr. Marius Steigmann (Germania), Prof. Dr. Hom Lay Wang (USA)

- EFICIENTA: Evenimentul se desfasoara sub egida International Federation of Esthetic Dentistry (IFED), peste 1000 de participanti beneficiind gratuit de formare profesionala pe teme precum estetica dentara, paradontologia si implantologia.

- NOI TEHNOLOGII: Activitatile Congresului sunt transmise live de la fata locului prin iReport. Totodata, aplicatia dedicata smarthphone-ului ofera detalii despre despre program, o interactivitate deosebita in cadrul cursurilor si nu in ultimul rand despre lectorii participanti la Congresul International de Estetica Dentara.