Intelegem nemultumirile angajatilor de la Posta Romana si frica de a ramane fara un loc de munca, insa solutia acestora este regretabila. Nu pot lasa pensionarii fara pensii, deoarece acestia nu au nicio vina pentru aceasta situatie si este absolut incorect fata de ei.
Angajatii Postei Romane ar trebui sa fie mai intelegatori si sa se gandeasca la faptul ca inca mai au un loc de munca tocmai datorita acestor pensii pe care Guvernul continua sa le trimita prin Posta si nu le pune direct pe card, asa cum se intampla in alte cazuri.
Isi pot exprima nemultumirile, insa nu este nevoie sa faca si victime colaterale.
Posta Romana a ajuns in aceasta situatie din cauza fraudelor imense din ultimii ani. Guvernul a depus sesizari la Parchet, la DNA, si speram ca cei care au comis aceste mari hotii sa raspunda in fata legii.
In ceea ce priveste Oltchim si Arpechim, guvernul si premierul au spus tot timpul ca trebuie facute unele restructurari pentru transformarea combinatului intr-un obiectiv atractiv pentru un investitor strain.
Aceasta transformare presupune un efort comun din partea angajatilor si a guvernului, deoarece niciun investitor nu va fi interesat de o intreprindere unde au loc zilnic proteste si nelinisti sociale.
Pentru a-i ajuta pe cei care vor fi disponibilizati, guvernul a adoptat acea OUG privind unele masuri de protectie sociala, astfel incat acestia vor primi timp de inca 24 de luni de la disponibilizare salariul.
Diferenta dintre noi si fostele guvernari PDL este ca ei dadeau oameni afara si taiau ajutoarele, in timp ce noi luptam cu toate fortele sa pastram locuri de munca si sa le cream acolo unde este posibil, marind ajutoarele in tot acest timp.

(Sursa: Comunicat de presa)