Au citit, in liniste, din cartile preferate, pentru a atrage atentia asupra situatiei copiilor din comunitatile rurale defavorizate din Romania, care nu au acces la cartile necesare educatiei lor si nu se pot bucura de lectura;
Cel putin 15.000 de carti, reprezentand literatura beletristica, enciclopedii si lucrari de specialitate, isi propune World Vision Romania sa stranga prin campania "Cu o carte schimba o viata"; pana in prezent, s-au strans 6759 carti;
Actorii Ada Condeescu, Diana Dumitrescu, Dana Cavaleru si Richard Bovnoczki si scriitorii Adina Rosetti, Marius Chivu, Cezar Paul-Badescu au citit pentru copii in aer liber, in semn de sustinere pentru demersul initiat de World Vision Romania.
Cu ocazia Zilei Internationale a Cartii, fundatia World Vision Romania a organizat ieri dimineata in parcul Kiseleff un eveniment de constientizare asupra accesului redus la lectură pentru copiii din mediul rural. Actiunea face parte din campania "Cu o carte schimba o viata" prin care fundatia intentioneaza să doteze cu carti bibliotecile din 53 de comunitati rurale defavorizate, unde 15,000 de copiii nu au acces la cartile necesare educatiei lor. Astfel bibliotecile din cadrul scolilor in care invata ei sunt slab dotate, iar lipsa resurselor materiale impiedica familiile să le cumpere copiilor macar cartile scolare.
La eveniment au participat aproximativ 100 de copii din Bucuresti, in varsta de 6 - 7 ani, precum si voluntari ai organizatiei. Acestia au citit, in liniste, din cartile preferate, in semn de sustinere pentru cei 15.000 de elevi din mediul rural, dar si pentru a trage un semnal de alarma asupra accesului redus la lectura pentru copiii din comunitatile rurale defavorizate.
"In conditiile in care multi copii din mediul rural nu au acess la cartile copilariei, se creeaza un dezechilibru intre copiii de aceeasi varsta, doar pentru ca unii traiesc in mediul rural. Prin campania Cu o carte schimbă o viata promovam sanse egale si acces egal la resurse educationale pentru toti copiii, astfel incat acestia sa poata beneficia de un start bun pentru viitor" - a declarat Oana Serban, PR & Communication Manager, World Vision Romania.
Demersul World Vision Romania poate fi sustinut, pana in data de 31 mai, prin donatii financiare pe site-ul organizatiei, in sectiunea dedicata campaniei -www.worldvision.ro/cartipentrucopii.php, cat si prin donatii de carti in librariile partenere din Bucuresti - libraria Carturesti (Verona, Muzeul Taranului Roman, AFI Palace Cotroceni), libraria Mihai Eminescu din Piața Universitatii si libraria Bastiliei din Piata Romana - si din tara.
Cartile colectate in campanie, dar si cele achizitionate cu ajutorul donatiilor on-line vor fi dăruite celor 15.000 de copii in cursul lunii iunie pentru a completa bibliotecile a 53 de scoli din judetele in care World Vision Romania deruleaza activitati si proiecte - Iasi, Vaslui, Ialomita, Valcea, Dolj, Cluj si Constanta, astfel incat peste 15.000 de copii vor avea posibilitatea de a cunoaste beneficiile lecturii.
Parteneri media ai campaniei: mamicaurbana.ro, romaniapozitiva.ro, soringrumazescu.ro, 9AM News, revista Garbo, blog.asa-si-asa.ro.