www.medireflex.ro informeaza:
Homeopatia este metoda terapeutica definita prin regula de baza: "Similia similibus curentur", adica "Ceva ce se vindeca prin ceva asemanator". Un pacient cu o afectiune exprimata printr-un ansamblu de simptome se va vindeca daca i se administreaza ca medicament o substanta capabila sa determine simptome asemanatoare atunci cand este administrata la omul sanatos.
Pentru a prezenta corect homeopatia trebuie sa ne intoarcem acum 200 de ani, cand in 1810, o carte intitulata "Organon der rationellen Heilkunde" ("Metoda mestesugului vindecarii rationale") a vazut lumina tiparului la Torgau in Germania sub semnatura medicului Samuel Christian Friderich Hahnemann (n.1775, m. la Paris in 1843). In aceasta carte este prezentat un sistem medical complet nou, revolutionar pentru acea vreme, fiind total opus sistemului medical traditional.
Hahnemann intituleaza noul concept medical "Homeopatie", cuvant provenit de la grecescul omeos - similar si pathos - suferinta. Astfel homeopatia inseamna " a trata cu ceva care produce efecte similare suferintei ".
In Organon, autorul isi expune principiile si legile stiintei sale, ca rod al cunoasterii empirice adunate timp de 20 ani. Astfel Hahnemann sustine:
- Vindecarea se produce in concordanta cu anumite legi din natura;
- Nimeni nu poate asigura vindecarea in afara acestor legi;
- Nu exista boli ca atare, ci doar indivizi bolnavi;
- Imbolnavirea este intotdeauna de natura dinamica, deci pentru a vindeca, remediul trebuie sa fie de asemenea in stare dinamica;
- Pacientul are nevoie de un anume remediu, indiferent de stadiul bolii. Daca acesta nu este gasit, pacientul nu poate fi vindecat, starea lui putand fi cel mult ameliorata.
Remediile homeopate au origine vegetala, minerala si animala in formele lor naturale si sunt disponibile in foarte mult potente.
Dintr-o substanta se extrage esenta. Dupa ce a fost curatata de toate impuritatile si partile perisabile, fiind purificat pana la cel mai inalt grad, ea ajunge sa capete puteri extraordinare si perfectiune, devine pura si astfel dobandeste capacitatea de a purifica organismul.
Homeopatia actioneaza astfel prin refacerea si potentarea fortei vitale a organismului, mentinand un echilibru perfect si permanent intre constructie si recosnstructie.
Astfel, remediile homeopate sunt perfect individualizate si adaptate fiecarei persoane.
Tratamentele sunt efectuate numai de catre medici specialisti si necesita o urmarire de durata, cu observarea permanenta a celor mai mici modificari survenite in evolutia pacientului.
Datorita rezultatelor homeopatia si-a castigat recunoasterea europeana si mondiala, si a capatat un loc de frunte intre metodele curative ale medicinii.
Pentru tratamente homeopate puteti apela cu incredere la dr. Iuliana Avadanei, la Centrul de Sanatate Medireflex situat pe Strada Nerva Traian nr. 7, bl. M66,
sc. A, ap. 20, sector 3, Bucuresti.
(021) 327.20.61
Luni-Vineri: 08.00 - 16.00
Pentru informatii
0740.338.705
0746.227.896
0726.881.491 Email: [email protected]