Premierul Ponta a facut primul pas spre deblocarea sistemului si pentru oprirea perioadei de interimat de la Parchete.
Victor Ponta si-a asumat asta prin nominalizari care, in mod clar, nu sunt din zona de influenta a USL/PSD, ceea ce demonstreaza buna-credinta, in special pentru refacerea credibilitatii Romaniei in plan international.
Victor Ponta si-a asumat riscuri de imagine in interesul Romaniei. Este ceea ce trebuie sa faca un barbat de stat.
Ceea ce conteaza sunt rezultatele noilor procurori, dupa ce acestia vor fi numiti - premierul isi asuma raspunderea pentru cresterea independentei si pentru limitarea abuzurilor din justitie
In urma acestor propuneri vor ramane 3 lucruri:
S-a deblocat o situatie veche de un an de zile si care risca sa ramana asa mult timp de acum incolo, si anume conducerea Parchetelor de catre sefi interimari, ale caror mandate se tot prelungeau, uneori cu fortarea legii. Dupa semnarea decretelor de numire de catre presedintele Romaniei vom avea sefi de Parchete numiti pe trei ani, ceea ce va insemna o perioada de stabilitate pentru Ministerul Public.
Pentru functia de Procuror General a fost propus dl Tiberiu Nitu, cel care a fost selectat si propus si de Mona Pivniceru, iar in celelalte functii au fost propusi procurori cu care premierul Victor Ponta a avut contact de-a lungul carierei sale de magistrat, dar si de prim-ministru.
A fost demontata propaganda facuta de cel putin un an la Bruxelles de unele persoane, printre care si Monica Macovei, conform careia USL doreste sa vina la putere ca sa puna mana pe DNA, sa blocheze dosarele unor politicieni si sa opreasca lupta anticoruptie.

(Comunicat de presa)