Cel mai laborios proiect pentru imaginea Romaniei in USA si pentru sprijinul comunitatii romano-americane s-a desfasurat cu succes recent, la Hollywood, unde au participat nume importante din cinematografia americana.
Pe covorul rosu al galei ce a avut loc la hotelul Crowne Plaza, primul a pasit starul american de la Warner Bross, cunoscutul actor Shin Koyamada care a jucat alaturi de Tom Cruise in The Last Samurai, acesta fiind filmul cu cele mai mari incasari in acest moment la Hollywood, peste 495 de milione de dolari.
Actorul a fost insotit de sotia sa fotomodel si actrita si prezentatoare de televizune totodata, frumoasa Nua Lyte.
Starul american Shin Koyamada a salutat Romania, misiunile diplomatice permanente ale Romaniei in USA, dar si personalitatile romano-americane din toate domeniile. El a primit titlul de Ambasador de Onoare al prieteniei dintre ROMANIA - USA a fost invitatul de onoare al galei.
Shin Koyamada este unul dintre cei mai bine platiti actori in ascensiune la Hollywood si este la fel de popular si apreciat ca Leonardo Dicaprio, talentul celor doi, fiind foarte apreciat de producatorii de film americani.
Este foarte apreciat de Tom Cruise si sunt buni prieteni, iar filmele in care au jucat impreuna, au adus pentru Warner Bross incasari colosale de sute de milione de dolari. Shin Koyamada are si origine japoneza, dar a crescut si s-a format in cinematografie din USA. Este un actor cu o mare popularitate in mass-media americana si aparitia lui la evenimete este foarte apreciata la Hollywood.
Se implica in proiecte de caritate pentru oamenii saraci si pentru copii si ofera ajutoare generoase din propria fundatie care-i poarta numele.
Actorul american Shin Koyamada a spus lucruri frumoase despre tara noastra pe scena:
"Ma simt onorat sa accept titlul de Ambasador de Onoare al Galei Celebritatilor Internationale Romania- USA, am dorit sa cunosc celebritatile romanesti din toate domeniile stabilite la Hollywood si sa dau mana cu ele. Prezenta mea aici se datoreaza si faptului ca acest proiect mi s-a parut interesant, dar si pentru faptul ca imi place Romania si cultura poporului roman. Consider ca Romania chiar este una dintre tarile frumoase ale lumii cu peisaje de neuitat. Am avut ocazia sa merg in Romania si mi-a placut foarte mult. Cariera mea de actor m-a facut sa filmez in multe tari ale lumii, dar Romania este o tara frumosa, speciala si voi vorbi marilor actori alaturi de care flmez despre frumusetea si peisajele Romaniei. Voi sustine si eu pe viitor proiectul Gala Celebritatilor romano-americane si voi aduce alaturi de mine si alte staruri americane. Mi-as dori curand sa pot sa filmez in Romania si sa mai vad o data tara dumneavoastra! As dori sa-l conving si pe prietenul si partenerul meu de film, marele actor Tom Cruise sa vina alaturi de mine la aceasta gala poate anul viitor, daca programul incarcat va permite acest lucru.
Va doresc tuturor succes pe viitor!"
Gala Internationala a Celebritatilor Romania - USA este o reuniune a valorilor, din toate domeniile care s-au stabilit in USA si editia de la Hollywood aminteste de gloria oamenilor de suflet si de intelectualitatea Romaniei aflata peste hotare. Astfel proiectul a adus in atentie personalitati marcante, care au impresionat publicul din punct de vedere profesional. Celebritati inzestrate cu talent, ambitie, vointa si perseverenta, care au lasat in urma momente unice pentru public.
Gala a fost realizata cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, sprijinul constand in identificarea personalitatilor din toate domeniile pentru premiere si Tvr, a Fundatiei Eastern Orthodox Heritage si a Fundatiei Bread of Life, Merchents Bank California, Romanian International Bank si Sky Net Travel.
In acest sens personalitatile care au implicate in juriu, in organizare si in realizarea galei, au solidarizat impreuna pentru a sprijini imaginea Romaniei in USA si au acordat cateva cuvinte pentru presa:
Felicia Filip, personalitate marcante, soparana internationala de succes:
"Am venit cu multa bucurie si daruire la Hollywood sa sustin Romania, personalitatile romano-americane, sa o sustin pe Mihaela Serban pentru ca o apreciem pentru ca munceste foarte mult sa duca aceste proiecte la final, o admiram pentru faptul ca este exterm de ambitoasa si reuseste de fiecare data sa faca din orice gala, un adevarat proiect de succes pentru numele tarii noastre. Vom fi intotdeuna alaturi de ea, atat eu cat si sotul meu, pentru ca este asa de tanara si se lupta cu programe destul de grele si de mari pentru varsta frageda pe care o are.
M-am simtit extraordinar sa pot deschide gala cantand si sa fiu invitata de onoare in cadrul galei, alaturi de starul de la Hollywood- Shin Koyamada care chiar a fost o surpriza placuta sa-l cunosc si pe el si pe sotia lui . Sunt niste personalitati cu un talent innascut si cu mult har in meseria lor.
Ma bucur ca pe scena am cunoscut si alti regizori americani de film de la Hollywood, dar si pe regizorul, scriitorul roman- Petru Popescu, alaturi de alte personalitati marcante romano-americane care au participat in numar foarte mare la gala".

Prof.Mihaela Serban, realizator tv, initiator de proiect:
"Am realizat acest program Gala Internationala a Celebritatilor pentru ca iubesc oamenii si mai ales oamenii de valoare care ne reprezinta tara in intreaga lume!
Mi-am dorit foarte mult sa-i dau exemplu in programele mele pentru generatia viitoare. Am luptat foarte mult sa cladesc aceste programe si datorita meseriei mele de pedagog, se pare ca am reusit sa fiu constanta, perseverenta si sa creez oarecum o traditie pentru romani, sa realizez Gala Celebritatilor in fiecare an, oriunde in lume.
In Romania am fost implicata foarte mult in acest program, in calitate si de organizator, nu doar de coordonator sau initiator al proiectului. Asa cum mi-a spus candva cateva personalitai:domnul Octavian Bellu, domnul Topescu sau regretatul om de televiziune - Valeriu Lazarov, proiectul avea potential ca format, inca de la inceputul primei editii, pe care am realizat-o la Bucuresti.
Acesti mari oameni m-au ambitionat sa lupt sa initiez mereu acest proiect atat in tara, cat si in Europa sau USA.
Am trait tot felul de sentimente, duse la extrem pentru continuarea muncii pe care o fac, dar am fost calma si mi-am desfasurat programele in continuare, asistand cu seninatate la neadevaruri care nu ma intereseaza. Ceea ce nu m-a doborat, m-a facut mai puternica si le multumesc tuturor oamenilor de bine, care mi s-au alaturat sau au ramas de 10 ani langa mine, in munca pe care am depus-o, tuturor celor care au crezut in cuvantul meu si mai ales Ministerului Afacerilor Externe cu care am tinut legatura permanent de aici din USA si TVR International, pentru ca m-au sprijinit cu documente sa pot realiza gala Celebritatilor in USA si Europa in conditii normale. In acelasi timp doresc sa multumesc si celorlalte televiziuni care imi sunt aproape si care au promovat galele realizate pana acum.
Avem oameni de succes la NASA, avem oameni de succes in diplomatie, in cinematografie, artisti renumiti care canta peste hoatre, campioni mondiali care se intorc in tara cu medalii de aur, oameni care au reusit in domeniul justitiei peste hotare, in domeniul turismului, jurnalismului, in domeniul culturii, in domeniul sanatatii sau invatamantului, preotii au o activiatate extraordinara peste hotare si mentin traditia si spiritul neamului romanesc.
Eu pe acesti oameni am dorit sa-i aduc in atentia publicului in USA - la Los Angeles, am dorit sa aducem multa bucurie in suflet, impreuna cu echipa de organizarea - Fundatia Eastern Orthodox Heritage, Fundatia Bread OF Life Ministry, ambele fundatii fiind conduse de preoti renumiti care au ajutat multi romani in USA.
As dori sa specific foarte clar faptul ca eu lucrez si ca voluntar peste hotare cu aceste doua fundatii din USA, care s-au alaturat proiectului, iar anul trecut gala a fost organizata de Asociatia Doina si Consulatul General Onorific de la Las Vegas, de doamna Lia Roberts, iar eu doresc sa-i multumesc pe aceasta cale pentru faptul ca a incercat sa ajute la realizarea primei editii in USA.
In plus, fac programe pentru imaginea Romaniei si datorita faptului ca am absolvit de curand Institutul Diplomatic Roman cu note maxime.
Imi atribui, dupa 10 ani de munca, statutul de a face parte din comisia galei si de a aprecia valorile, datorita faptului ca am o munca de ani de zile de profesor.
In rest, as dori sa multumesc pentru realizarea acestei editii si misiunii diplomatice permanente din USA - Consulatului General de la Los Angeles si Ambasadei Romaniei in USA, doamnei Florina Kendrick Roberts, actrita de succes la Hollywood, pentru ca este alaturi de mine si de Romania, domnului Doru Ilioi - Presedintele Fundatiei Bread of Life - Ministry, parintelui Constantin Alexe- Fundatia Eastern Orthodox Heritage, domnului Daniel Ganea - Director Executiv in fundatie, actor destul de apreciat de producatorii americani de film din Hollywood, domnului Adi Simion-coordonatorul site-ului Romani din Los Angeles.