Moshemordechai.ro : Calul, magarul si senghenarul - Studiu despre efectul parizerului asupra gravitatiei (3)

Mai avem povestea cu senghenu’. In care nu prea e clar cine ce vrea. Basescu nu vrea sa semneze o scrisoare, ca n-a terminat-o de citit si la el dureaza. Ba mai mult, el nu vrea senghen fara un praf de MCV, ca ii schimba gustul. Aia din Europa, cu care noi suntem parteneri la misto, ne-ar baga in senghenu’ mamilor noastre uite acu’.
Oricum, o ipotetica aderare la spatiul Schengen, ar viza, la acest moment doar frontiera aeriana si navala. Adica de ea ar beneficia doar ciumetii care au bani de zburat cu avionul sau care pleaca tiutiu-papa in croaziera cu vaporasul. In rest, microbuzarii, autocaristii si celelate specii de capsunari, cu sau fara inmatriculare in Bulgaria, sa mai astepte. Ca toti cetatenii sunt egali, daca isi pot permite biletul.
Cinstit sa fiu, nu ma doar in cur de senghen. Mi se falfaie de intrarea acolo. Beneficiile reale sunt vax, iar costurile prea mari. Asa ca n-au decat sa isi vare senghenul in cur si de acolo sa-l bea cu paiul. Dar cred ca trebuie, mai devreme, preferabil, decat mai tarziu, sa lamurim povestea combinatiei noastre cu UE. Uneori cu motiv, de cele mai multe ori fara, aia s-au obisnuit sa ne trateze ca pe matreata de pe rever si mi s-a acrit de asta. Si acest tratament e posibil pentru ca autoritatile romane sunt de rahat, reprezentantii nostri sunt niste pisaciosi cu mentalitate de slugi si os de meduza in coloana vertebrala. In afara de umblat brambura prin Europa, fara viza, beneficiile reale ale aderarii pot fi transcrise pe un varf de floc, cu litere foarte mari. La bani europeni suntem tepuiti, apropos si de discutia de mai sus. Si oricum suntem si tembeli, nu reusim sa prizam nici praful de pe toba pe care ni-l dau aia. Uneori nu e doar tembelism, e si rea-credinta si un pui de tradare a interesului national. Romanii continua sa aiba restrictie pe piata muncii. Piata romaneasca e deschisa pentru toate rahaturile din UE, venind de la producatori care beneficiaza de sprijinul masiv al statelor de origine, baipasand subtil vrajeala de norma legata de ajutorul de stat. Resursele nationale sunt facut cadou "partenerilor" din UE. Pe scurt, si batuti, si fututi si cu banii luati. Dar cu steag albastru cu stelute galbene la primaria din Ghiortanesti.
Hai, ca ajunge pentru azi.