De Ce News : Care este capitala europeana a mall-urilor

Nu e nici Paris, nici Londra, nici Milano. Capitala europeana a mall-urilor este un oras aflat, surprinzator, in partea de est a continentului. Dezvoltarea impresionanta din ultimii ani pe acest sector de business a generat investitii, constructii si numerosi clienti pentru magazinele de tip mall.
Rusia si-a castigat reputatia de a detine capitala mall-urilor. Cunoscuta mai ales pentru pietele sale impunatoare si palatele de o frumusete impresionanta, Moscova pare sa-si fi castigat reputatia de capitala a magazinelor de tip mall de pe continentul european, scrie China Daily, conform realitatea.net.
Cumparatorii care considera ca cele aproximativ 250 de magazine din mall-urile moscovite nu sunt de ajuns pentru a umple o zi obisnuita, se pot reorienta catre patinaj, mers la film, sau experimentatul caruselelor. Aceste activitati sunt frecvente in mai toate mall-urile din Moscova.
Moscova are mai mult spatiu in magazine decat orice alta tara sau capitala a batranului continent. Aproximativ 3,5 milioane de metri patrati reprezinta suprafata totala pe care se intind acestea.
In momentul de fata, in Moscova, exista 82 de magazine tip mall, printre acestea aflandu-se doua dintre cele mai mari din Europa. Cele doua magazine sunt detinute de Ikea Shopping Centers Russia (ISCR), o filiala a cunoscutei companii suedeze. ISCR detine, in total, 14 mall-uri, in capitala Rusiei.
Amploarea pe care au reusit sa o ia mall-urile din Rusia a dus la intensificarea cumparaturilor. Drept urmare, cetatenii din Moscova, si nu numai, au devenit oarecum dependenti de aceste magazine gigantice. Rusii cheltuiesc aproximativ 60% din venituri pe produse retail si de consum, conform firmei de consultanta Jones Lang LaSalle.